EXCLUSIV. Primarul UDMR din Remetea, obligat de instanță să îndepărteze o inscripție în limba maghiară de pe primărie

June 29, 2020 •justitie •Views: 142

Tribunalul București a admis luni, 29 iunie a.c., acțiunea Asociației Civice pentru Demnitate în Europa (ADEC) și l-a obligat pe primarului UDMR din Remetea să îndepărteze inscripția în limba maghiară „Kozseghaza” de pe fațada primăriei.

Citește și EXCLUSIV. Primarul UDMR din Remetea, AMENDAT de CNCD din nou pentru DISCRIMINAREA PE CRITERII ETNICE a românilor

Asociația Civică pentru Demnitate în Europa (ADEC), condusă de Dan Tanasă în calitate de președinte, s-a adresat instanței de judecată pentru a-l obliga pe primarul UDMR din comuna Remetea, județul Harghita, Laczko-Albert Elemer, să respecte legislația în vigoare în privința inscripționării instituțiilor publice. Inscripția în limba maghiară „Kozseghaza” este specifică sistemului administrativ din Ungaria și nu reprezintă traducerea în limba română a unei instituții publice din sistemul administrativ românesc.

Tribunalul București a dat dreptate reclamantei ADEC și l-a obligat pe primarul UDMR din Remetea să îndepărteze inscripția în cauză de pe fațada primăriei.

Citește și EXCLUSIV. Primarul UDMR din Remetea, obligat de instanță să îndepărteze drapelul UNGARIEI arborat în fața primăriei

Sentința Tribunalului București pe scurt (detalii aici): „Respinge, ca neîntemeiate, excepţiile lipsei calităţii procesuale pasive, a inadmisibilităţii, a lipsei de interes în promovarea cererii. Admite cererea. Dispune obligarea pârâtului la înlăturarea menţiunii existente în limba maghiară „KOZSEGHAZA” de pe sediul Primăriei comunei Remetea. Obligă pârâtul la plata către reclamantă a sumei de 50 de lei cu titlu de cheltuieli de judecată. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Cererea de recurs se depune la Tribunalul Bucureşti. Pronunţată astăzi, 29.06.2020, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei”.

Acest proces trebuia să fie demarat în instanță de Prefectura Harghita, condusă la acea dată de Andrei Jean-Adrian. Din păcate Andrei a închis ochii și în acest caz, ca de altfel în foarte multe alte cazuri în care Constituția României și legile au fost încălcate de politicienii UDMR.

FOTO: primarul Laczko-Albert Elemer, hargitanepe.eu

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Tags: , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. Primarul UDMR din Remetea, obligat de instanță să îndepărteze o inscripție în limba maghiară de pe primărie"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-primarul-udmr-din-remetea-obligat-de-instanta-sa-indeparteze-o-inscriptie-in-limba-maghiara-de-pe-primarie/