Primarul UDMR din Miercurea Ciuc despre românii din oraș: „Am uitat că de o sută de ani sunteţi aici!”

July 12, 2019 •UDMR •Views: 1013

Redactorul șef al cotidianului Informația Harghitei, singura publicație de limbă română din județul Harghita, a relatat într-un editorial modul în care românii din Miercurea Ciuc au fost insultați în mod grosolan de primarul UDMR, Raduly Robert Kalman.

Vezi și VIDEO. Primarul UDMR din Miercurea Ciuc: ,,(…) Toată lumea care trăieşte din impozite, din impozitele secuilor, trebuie să ne cunoască limba, limba noastră maternă”

Analizând stupiditatea acuzației liderului UDMR Kelemen Hunor la adresa crucii „legionare” amplasată de Primăria Dărmănești în cimitirul de la Valea Uzului, redactorul șef al publicației Informația Harghitei a relatat un moment mai puțin plăcut pentru românii din Miercurea Ciuc, insultați în mod grosolan de primarul UDMR, Raduly Robert Kalman.

Vezi și EXCLUSIV. Primarul UDMR din Miercurea Ciuc, executat silit de ANAF pentru o amendă de 75.000 de lei

„În ce-l priveşte pe dl Kelemen, ne amintim că aproape în acelaşi context l-a nominalizat pe generalul Chelaru că ar fi coordonat de la faţa locului acţiunile de la Valea Uzului, în timp ce acuzatul era de fapt la Tg. Ocna – şi va suporta un proces pentru asta. Faptul ne dă însă dimensiunea lejerităţii cu care acest individ lansează zvonuri pe piaţa politică şi a relativităţii cu care se raportează la realitate. Pur şi simplu omul nu respectă deloc adevărul şi transformă totul în propagandă. Din asta trăieşte, de altfel, ca şi primarul din Ciuc, plin-ochi de venin, care i-a invitat pe cetăţenii români al căror primar este la Festivalul muzicii vechi cu o insultă grosolană: „Am uitat că de o sută de ani sunteţi aici!”. Este motivul pentru care n-am fost la nici un concert al acestei ediţii, iar organizatorii, având atâţia oameni talentaţi şi inteligenţi, ar face bine să nu mai invite imbecili la conferinţele de presă, chiar dacă Primăria finanţează festivalul. O face din banii contribuabililor, nu din buzunarul lui Ráduly”, scrie Mihai Groza în editorialul său publicat în Informația Harghitei.

FOTO: Cotidianul

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , , ,

7 Responses to Primarul UDMR din Miercurea Ciuc despre românii din oraș: „Am uitat că de o sută de ani sunteţi aici!”

 1. Serpe Danut says:

  Nu ai ce comenta in aceasta situatie.Comentezi il faci cunoscut si propaganda gratis.

 2. Nina says:

  Un mare nesimțit de așa zis primar. Ăsta nu-i primar, decât pentru propriile lui interese!

 3. Tania Panaitescu says:

  Stimate domnule, / nu puteți uita că de o sută de ani suntem la Miercurea Ciuc.// Lipsă de logică. / Noi românii, învățăm la școală despre Unio Trium Nationum/ prin care Dieta ungurească nu permitea românilor autohtoni să ocupe posturi de conducere în Transilvania/ însuși teritoriul lor de formare. despre ce vorbim/ În secolul al 19-lea/ mișcarea memorandiștilor români a ridicat aceeași problemă.
  Cât despre secui/ ei scriau cu caractere runice/ au împrumutat obiceiuri românești/ vedeți ceea ce a afirmat Nicolae Iorga/ istoricul erudit, enciclopedist al secolului 20. Citiți/ nu strică pentru o bună înțelegere, reală și cinstită. Așa cum noi, românii il prețuim pe Fr. Liszt/ pentru compozițiile sale, Rapsodii, pe Bela Bartok. COMĂPOZITOR ȘI FOLCLORIST // PE SCRIITORUL NICOLAE SZEKELY/ POET ȘI CHITARIST DE MUZICĂ CLASICĂ/ AȘA CUM STIMĂM PE TOȚI OAMENII CINSTIȚI DIN ȚARA NOASTRĂ, NU PUTEM ASISTA INDIFERENȚI LA NEDREPTĂȚILE TENDENȚIOASE. AȚI JURAT PE STEAGUL ROMÂNIEI/ PENTRU A DEVENI PRIMAR. VĂ RUGĂM SĂ-L RESPECTAȚI.

  • Ion says:

   Referitor la ultima afirmație, mă îndoiesc să fi jurat cu mâna pe drapelul românesc! Cât li se vor mai tolera batjocura și nesimțirea?

 4. Constantin says:

  Nu il da nimeni in judecata si pentru afirmatia asta ?? Sunt curios cu ce dovezi ar veni el la judacatorie care sa demonstreze ca “suntem aici (doar) de 100 de ani”

 5. Marian says:

  Acest specimen trebuie demis…eu ca cetatean al Romaniei refuz sa platesc taxe pt acest fascist!!

 6. Ana says:

  Roamanii nu vorbesc despre Marea Descălecarea , deoarece sunt aici de când lumea!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Nu rata noutățile! Conectează-te!

Send this to a friend