Primarul UDMR din Sfântu Gheorghe a arborat, din nou, zeci de drapele ale Ungariei, fără drapelul României. Antal Arpad a plătit deja mai multe amenzi pe acest subiect

March 15, 2020 •UDMR •Views: 6523

Zeci de drapele ale Ungariei și cocarde în culorile drapelului Ungariei au fost din nou arborate pe străzile din municipiul Sfântu Gheorghe fără să fie însoțite de drapelul României, așa cum prevede legea.

Citește și EXCLUSIV. Sentință definitivă: amendă de zeci de mii de lei pe numele președintelui CJ Mureș. VEZI motivul!

Primarul UDMR din Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, a arborat zeci de drapele ale Ungariei pe străzile din oraș cu ocazia Zilei maghiarilor de pretutindeni, 15 martie. La fel ca și în anii trecuți, orașul a fost împânzit cu cocarde în culorile drapelului Ungariei fără însă ca drapelul României să fie arborat și el, așa cum prevede legea.

Antal Arpad a fost amendat în anii anteriori pentru aceeași situație, respectiv pentru arborarea drapelului Ungariei pentru a marca Ziua maghiarilor de pretutindeni fără arborarea drapelului național al României, așa cum prevede legea.

Astfel, atât în 2018 cât și în 2019 edilul din Sfântu Gheorghe a fost amendat cu 10.000 de lei. Antal a contestat în instanță amenzile însă de fiecare dată a pierdut definitiv (detalii aici).

Rămâne de văzut dacă actualul prefect al județului Covasna, Iulian-Constantin Todor, va aplica prevederile legale în acest caz.

FOTO: facebook.com

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Tags: , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

55 Responses to Primarul UDMR din Sfântu Gheorghe a arborat, din nou, zeci de drapele ale Ungariei, fără drapelul României. Antal Arpad a plătit deja mai multe amenzi pe acest subiect

 1. bula88 says:

  In “szekelyland” nu sunt multi unguri, ci putini Români ! demografia este dovada,daca ne uitam la un oras precum Timisoara sau Brasov, se poate observa clar ca secuii( nu ii fac unguri,deoarece niici unguriii nu ii fac pe secui unguri) ar fi minirotitari in harghita-covasna

 2. Dan says:

  “Somnul națiunii naște monștri “

 3. Viorel says:

  O sfidare crasa la adresa Romaniei,legea ar trebui sa die mai drastica,sa faca inchisoare la a 2 a abatere.
  Ce se intampla in aceste 2 judete este strigator la cer,chiar nu se gaseste nimeni sa ia masuri ???

 4. Cristian says:

  Buna seara! Nu inteleg de ce atata scandal si opinii… pro… contra…. Trebuie sa se respecte legea… corect…. dar se intreaba cineva…. istoric, cetatean simplu, profesor… etc… de ce acest domn care mai si reprezinta statul roman,nu respecta CONSTITUTIA ROMANIEI ?????? Acolo undeva exista un articol care prevede anumite lucruri care trebuie respectate de toti cetatenii… Dar… scuzati-ma… acest lucru nu-l observa nimeni… Pacat…

 5. Mihai says:

  Legea trebuie respectata !!! Dacă nu va fi haos !!!

 6. Șerban Valentin says:

  Avem legi proaste….. Pușcărie pentru asemenea fapte nu amenzi.

 7. Ramona Bratu says:

  Aloooo, aici e ROMANIA!

 8. Leonard Beldica says:

  Vad de buna credinta si intelegere ca fiecare minoritate din Romania sa aiba libertatea si mandria de a fi ceeace se simte ca origine ,atita timp ca in zilele de sarbatoare nationala a fiecaruia sa-si arate mandria si patriotismul in interiorul locuintei sau un steag arborat pe zidul casei proprii (linga geamul apartamentului ) pe aceea perioada de o zi maxim doua ,in asa fel ca majoritatea romanilor majoritari sa nu simta un atac la identitatea teritoriilor romanesti .

  • Carla says:

   Stii că ‘romania’ exista doar de 100 de ani, iar Transilvania de 1000 de ani? :)) învață puțină istorie.

   • Dan Tanasa says:

    :))))

   • Vasi Huminic says:

    Știi că români sunt aici de 2000 de ani!!!!..

   • Relu says:

    Si istoria ta a inceput acu 1000 de ani?

   • Iulian says:

    Carla, stii ca Ungaria exista doar din 1867 (in cadrul dualismului cu Habsburgii) iar independenta e DOAR din 1918? In timp ce Romania exista cel putin din 1866, adica mai devreme decat Ungaria! Iar afirmatia ca Transilvania ar exista de 1000 de ani este o idiotie ungureasca! De ce? Mai intai ca dupa pacea de la Satu Mare (1711) nimeni nu a mai contestat stapanirea HABSBURGICA in Transilvania! Iar din 1711 pana in 1848 ea, Transilvania a fost principat (din 1765 mare principat) AUTONOM dar sub stapanirea Austriei! In 1848 Transilvania a DISPARUT CA STAT, fiind anexata Ungariei! Autonomia Transilvaniei a fost restabilita dupa capitularea fortelor contrarevolutionare unguresti, dar a fost din nou desfiintata prin pactul dualist, ea fiind incorporata Ungariei in 1867! Adica nici o Transilvanie! In 1918, romanii din Transilvania care erau majoritatea absoluta a populatiei (peste 50%) au hotarat DESFACEREA / DESPARTIREA de Ungaria si unirea cu Romania! Asa incat prostia cu “Transilvania de 1000 de ani” este absolut identica cu prostia ungarista “Ungaria milenara” (de o mie de ani) care socoteste ca ani de existenta ai Ungariei si perioada de peste 300 de ani in care Ungaria nu a existat politic, ci doar ca provincie ocupata de turci si Habsburgi, apoi, dupa 1683 NUMAI de Habsburgi! Ba chiar include si perioada de dupa cadoul vienez de la 1867, cand facea parte din acelasi imperiu cu Austria, dar era ea insasi un imperiu ce administra Croatia, Slovacia si teritorii majoritar romanesti si sarbesti ! Oricum, durata existentei nu prea conteaza, decat pentru ungaristii care vor sa stabileasca o pretinsa superioritate ungureasca asupra romanilor si celorlalti din asa-zisul bazin carpatic administrat candva de Ungaria mare! In fond, Israelul exista NUMAI din 1948, adica dupa Romania si Ungaria, dar nu-i trece nimanui prin cap sa faca vreo comparatie cu cele doua tari europene! Asta cu atat mai mult cu cat in multe domenii aceasta comparatie ar fi defavorabila Romaniei si Ungariei!

 9. mihai mircia says:

  Eu cred ca trebuie luat exemplul Slovaciei si modificata legislatia astfel incat Romania sa fie administrata de cetateni exclusiv romani cu o singura cetatenie ,cea romana. Pentru ca alfel e ca si cum ai pune lupul paznic la oi.

 10. Peter says:

  Doamne ajutat la toți
  Dacă e sărbătoare ,atunci asa sa fie!,,,,E doar pt o zi !,,,,,Ce prejudiciu a făcut?
  Ni nea furat ca aia din parlament!

  • Dan Tanasa says:

   Nu este vorba de prejudiciu ci de respectarea legii. Simplu.

   • Eu says:

    Cât timp PSD-ul complotează cu UDMR-ul asta se va întâmpla tot mai des.

   • George Spataru says:

    Aveți dreptate…. Dar puțină pușcărie pentru ăsta nu prevede legea? Dacă nu, ar trebui…. Nu mult, cinci ani cu executare integrală ar fi de ajuns pentru început…. Zic și eu….

  • Sergiu says:

   Esti superficial, Peter !

   • Cristian says:

    Puțin RESPECT pentru concetățenii nostri maghiari. Au aceleași drepturi ca și noi. Și ei locuiesc de secole aici in Transilvania, spre deosebire de cei veniți de peste munți in ultima suta de ani, de când a apărut și Romania! Adevarul supăra , dar trebuie acceptat.

    • Dan Tanasa says:

     :))))

    • Iulian says:

     Cristian, respectul nu este unilateral, adica doar romanii sa-i respecte pe unguri! Cat despre cei din urma, sarbatorirea lui 15 martie este SI ANTIROMANEASCA! Nu DOAR ANTIROMANEASCA, ci SI ANTIROMANEASCA, asa cum este anticroata si antislovaca. D aceea, pretinsa sarbatoare a ungurilor de pretutindeni, care este in fond aniversarea libertatii unguresti, libertate REFUZATA DE UNGURI celorlalte natiuni din Ungaria mare, N-AR TREBUI SA AIBA LOC PE TERITORIUL RESPECTIVELOR STATE, ci, in cel mai bun caz NUMAI IN UNGARIA! Si asta pentru ca punctul 12 al proclamatiei de la Pesta care zicea : “UNIO” ( = unitate) contine in germene politica de anihilare a natiunilor si nationalitatilor de pe teritoriul fostului regat feudal ungar, pe care ungurii doreau sa le stapaneasca si pe care doreau sa le transforme in unguri! Pe scurt, NICI UN RESPECT pentru o sarbatoare care SFIDEAZA ROMANII IN ROMANIA! Respectul fata de asa ceva ar fi “respect” pentru sovinismul unguresc!

   • Iulian says:

    Sergiu, na, ca poate ai fi vrut ca Peter, ungaristul pentru care incalcarea legii nu produce nici un prejudiciu (daca e incalcata de un ungur!) sa fie vreun profund! Ba si filosof, daca se poate!

 11. Silviu says:

  Bai Tanasa prostu-satului, oriunde in lume unde sunt minoritati se arboreaza drapelul acestora! Intreba fraiere in diaspora si vei fi uimit ca romanii arboreaza drapelul Romaniei oriunde in lume si nimeni nu este deranjat! Doar tu si cativa australopiteci din mezozoic va dati instamba sovinilor!!!

  • Dan says:

   Judeca cu capul dacă ai!!!!

  • Sergiu says:

   Silviu, cred cā gresesti, si jignesti ! Dan Tanase, cred cā are dreptate ! Românii din diaspora arboreazā drapelul românesc ? Foarte frumos ! Dar, stii tu care e legislatia acelei tāri în aceastā privintā ?

  • Vlad says:

   bai Silviu ești mai prost decât prevede legea, ce legătură are disapora cu ce vorbim noi aici, du-te tu prostul Romaniei in SF Gheorghe și vezi cat stiu română, pe când tu chiar dacă ești in altă țară și pui steagul Romaniei, nu ii obligi pe ei sa vorbească românește, tot tu vorbești limba lor, stai naibii in banca ta, esti prost dar nu iti ajunge observ

  • Ivan says:

   Australopitecii au trait in mezozoic? Vai de capul tau desteptul satului.

  • Sabo ioan says:

   Probabil ești omul care trăiește și se mulțumește doar cu ce VEDE, fără a cunoaște detalii, motive, etc. Dan Tanasa este un cunoscător al istoriei și caracteristicilor locului și minorității respective. Nu te-ai întrebat de ce nu “observa” nimeni dacă un tătar, un italian, un grec, etc din România ar face acest gest? Nu cred, deoarece tu, doer VEZI! Asa că dacă ai fi făcut și tu câțiva pași “pe afară”, nu înseamnă că ești deja un om cult și nicidecum în măsura de a face observații pe un subiect, unde clar ești aerian!

 12. Costel says:

  Intr-un stat de drept nu se poate asa ceva, este strigator la cer, dl. primar da dovada de un cinism iesit din comun. Autorotatile statului roman ar trebui sa-si faca datoria, sa aplice legea la litera si dl. prefect al jud. Mures sa-l suspende din functie pe primarul UDMR din Sfântu Gheorghe, Antal Arpad. Ce face acest primar se cheama sfidare si iresponsabilitate!

 13. pick says:

  Primarii se aleg de comunitate…

  • Laszlo Uto says:

   Ar trebui sa vedeti lucrurile, citeodata, prin diferite prisme de vedere in cea ce priveste situatia din Ardeal. Daca spuneti ca este al dvs. ar trebui sa-o ocrotiti si sa dezvoltati ca atare. Defrisati padurile, nu construiti autostrazi si drumuri nationale ( vorbesc de drumul la statiunea Balvanyos ), exploatati toate resursele subterane posibile si nu faceti investitii in ea, asa cum ar fi normal. Salariile minoritatilor nu comparati si faceti deosebiri substantiale. Nu va ocupati cu niste drapeluri care sint afisate intr-o zi de sarbatoare. Vedeti cum a fost transformat sediul judetului de domnul Antal Arpad in ultimii ani de zile! Felicitati dinsul pentru munca lui deosebita. Romanii din Ardeal, care convietuiesc cu minoritatea, ar fi mai bucurosi sa devina independent sa gospodareasca pe meleagurile alea bogate si frumoase.

   • Mironescu says:

    scumpete, ai auzit de unul Drujba lui Dumnezeu ? cred ca era din natia ta. resursele naturale sunt exploatate de prietanii vostri , drumurile nu se fac singure ci cu mana de lucru (locala)salariile sunt identice in toata Romania fara a fi acordate pe criterii etnice. iar drapelul ungariei sa -ti falfaie In Ungaria nu pe strazile ROMANIEI. ESti in Romania, respecta Legile statului Roman, invata-i si foloseste-i limba oficiala. Sunteti tolerati de foarte multa vreme si v-ati luat nasul la purtare. vedeti sa nu explodeze mamaliga Romaneasca si sa va atarne din nou opinca pe turla primariei la Budapesta.

   • George says:

    Sa mori tu….

   • Cosmin says:

    Foarte frumos ai scris Laszlo, dar uiti ca cei care au defrisat sunt politicienii unguri!! Ei se ocupa doar de buzunarul lor si nu vreau ca romanii si unguri sa fie uniti, pt ca atuci nu mai pot fura si manipula prostimea.

   • Iulian says:

    15 martie NU ESTE SARBATOARE, ci zi de DOLIU! Care nici n-ar trebui admisa a fi sarbatorita in Romania! Cu atat mai mult cu cat insusi presedintele uniunii unguresti a afirmat raspicat ca ungurii NU AU CE SARBATORI LA 1 DECEMBRIE! Care este Ziua Nationala a Romaniei! Cat despre “drapeluri”, de ce nu le spuneti celor care incalca legea arborarand niste “drapeluri” unguresti????! Sau aia au voie sa calce legea fiindca sunt unguri?

 14. Constantin says:

  Nu pot decat sa il felicit pe domnul Arpad Antal ca se simte atat de mandru de originile sale. Este un sentiment inaltator, care ar trebui sa ne anime pe toti. Insa, daca nu se simte in egala masura si roman (-fiind nascut si crescut in aceasta tara), nu pot decat sa ma intreb de ce nu candideaza la primarie peste granita, in tara unde poate arbora doar drapelul maghiar si atat. Nu il obliga nimeni sa fie primar aici, cu forta. Fiind ales democratic, ca reprezentant UDMR, ar trebui sa inteleaga ca in acesta functie este dator, chiar OBLIGAT, sa tina cont atat de interesele tuturor locuitorilor orasului Sfantu Gheorghe, cat si de cele NATIONALE! Conform legii, “aleşii locali, în calitate de reprezentanţi ai colectivităţii locale, au îndatorirea de a participa, pe durata mandatului, la exercitarea funcţiilor autorităţilor administraţiei publice locale din care fac parte sau pe care le reprezintă, cu bună-credinţă şi fidelitate faţă de ţară şi de colectivitatea care i-a ales.” Din cate vad, nu exista nicaieri optiunea “SI / SAU”, este pur si simplu “cu bună-credinţă şi fidelitate FATA DE TARA SI DE COLECTIVITATEA care i-a ales”. Asta inseamna ca dl. Antal are serioase probleme de orientare in spatiu, nerealizand in ce tara se afla. Sunt convins ca amenzile primite nu l-au ajutat sa inteleaga acest lucru, chit ca nu le-a primit in forinti, ci in lei, in acest fel fiindu-i sporita starea de confuzie. De asemenea, aceasta usoara confuzie s-ar putea sa fi fost accentuata si de faptul ca in institutia in care lucreaza se vorbeste foarte mult maghiara, chit ca limba oficiala in tara in care dansul s-a ratacit este romana… Ma rog, “depinde dupa facultati”, cum se spunea prin satul lui Moromete… Asadar, eu zic ca urmatoarele amenzi sa fie convertite in forinti… Eventual sa se verifice conexiunea de internet la primaria Sfantu Gheorghe, astfel incat dl. Antal Arpad sa aiba la dispozitie motorul de cautare Google si, adiacent, serviciul Google Translate, foarte utile in astfel de situatii, in opinia mea. Sau, mai simplu, sa se aplice legile si cei raspunzatori de aplicarea acestora sa ii aminteasca domnului (inca) primar ca:
  “Art. 24. – (1) Constituie contravenţii următoarele fapte, dacă nu sunt săvârşite în astfel de condiţii încât, potrivit legii penale, să fie considerate infracţiuni:
  ……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….
  b) nearborarea drapelului României de către autorităţile şi instituţiile publice;
  ……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….
  f) nearborarea drapelului României pe perioada desfăşurării evenimentelor prevăzute la art. 4;
  g) arborarea drapelului sau a fanionului altui stat, cu alte dimensiuni decât cele ale drapelului României şi cu alte ocazii sau în alte condiţii decât cele prevăzute la art. 6, 7 şi 9;
  ……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….
  Parerea mea….

  • pick says:

   E clar ca este o provocare fără ca drapelul României să fie arborat și el, așa cum prevede legea. Referitor la forinti nu sunt de acord deoarece salariul marit. primele si indemnizatiile precum si exagerata pensie speciala este in lei….

  • sandu says:

   D-l primar este bastinas. Rataciti sunt cie pe care i-a colonizat Ceausescu.

   • Dan Tanasa says:

    :))))

   • Iulian says:

    Bastinas din ….. Asia? Sau o fi vreunul cu stramosi romani ungarizati in timp? Tupeul turanic nu se dezminte: adica iti vin stramosii de dincolo de Volga (deci DIN AFARA EUROPEI!!!!!) iar tu ii faci “colonizati” de Ceausescu pe romanii despre care NICI MACAR UNGURII N-AU AVUT CURAJUL SA AFIRME CA au venit din afara Europei! Cel mai de departe i-au “adus” ungurii pe romani din …. Albania! Care este in Europa, nu dincolo de Volga si de Muntii Urali!

  • Liliana says:

   Super frumos, sa inteleaga fiecare ca traieste pe pământ Românesc si mănâncă pâine din grâu Românesc. Nu trebuie sa sfideze pe nimeni atât timp cât granițele au rămas la fel, suntem Români.

 15. Cosmin Cristian says:

  Poate ar trebui să mărească amenzile la 1 milion de lei. Și la mai multe încălcări să fie destituit din funcția publică.

 16. Dan says:

  Condamnat la pușcărie cu executare,minim 2ani!

  • Gheorghe M. says:

   Cred ca dupa abateri repetate de la prevederile legii, ar trebui aplicate masuri mult mai drastice. Poate chiar pana la privarea de libertate. Legea trebuie respectata. Pentru el 10.000 de lei e un mizilic. Ii mai trimite Orban. Pentru noi – sfidarea Statului Roman, a Constitutie, a Legilor Statului reprezinta un afront serios. Pentru care, consider ca trebuiesc aplicate sanctiuni drastice. Repet! Dupa abateri repetate!

 17. Augustin Dragoste says:

  Amenda mai mare!

 18. Laurentiu says:

  ”Rămâne de văzut dacă actualul prefect al județului Covasna, Iulian-Constantin Todor, va aplica prevederile legale în acest caz.” – ce folos e sa-i dai unui oficial ANTI-ROMAN o amenda care e platita din banii institutiei? Amenda ar trebui data OMULUI si nu primarului. OMUL ARPAD ANTAL, cu ”CREASTA” lui a gindit impodobirea orasului cu steagurile altui stat. P.S. ANTAL asta, nu are de gind sa se izoleze sau poate-l izoleaza putin mai mult organele romanesti.

 19. Ioan says:

  Sa respecte legea toti ceteteni Romaniei indiferent de functia care o are ,nu avem voie ca intro perioada asa de grea sa cream probleme de genul acesta.
  De ziua maghiarilor,secuilor un calduros la multi ani sanatosi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "Primarul UDMR din Sfântu Gheorghe a arborat, din nou, zeci de drapele ale Ungariei, fără drapelul României. Antal Arpad a plătit deja mai multe amenzi pe acest subiect"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/primarul-udmr-din-sfantu-gheorghe-a-arborat-din-nou-zeci-de-drapele-ale-ungariei-fara-drapelul-romaniei-antal-arpad-a-platit-deja-mai-multe-amenzi-pe-acest-subiect/