Școlile sunt OBLIGATE să organizeze programe de educaţie sexuală pentru copii

March 11, 2020 •Parlamentul Romaniei •Views: 628

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, un proiect de lege care prevede obligativitatea organizării în unităţile şcolare, cel puţin o dată pe semestru, a unor programe de educaţie pentru viaţă şi pentru sănătate, inclusiv educaţie sexuală pentru copii, transmite stiripesurse.

Citește și ROMÂNIA MAI ARE PREFECT ÎN HARGHITA? Bugetul județului Harghita votat cu drapelul UNGARIEI

Propunerea legislativă modifică şi completează Legea 272/2004 privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului, în sensul stabilirii în sarcina autorităţilor administraţiei publice locale, precum şi a oricăror instituţii publice sau private cu atribuţii în domeniul educaţiei a obligaţiei de a derula în unităţile şcolare, cel puţin o dată pe semestru, programe de educaţie pentru viaţă şi pentru sănătate.

Proiectul legislativ privind implementarea educației sexuale în școli a fost respins în urmă cu un an de către Senat și a primit aviz negativ din partea Consiliului Economic și Social.

Fișa proiectului legislativ aici. Votul electronic pe acest proiect poate fi consultat aici.

FOTO: www.click.ro

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Tags: ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

5 Responses to Școlile sunt OBLIGATE să organizeze programe de educaţie sexuală pentru copii

 1. Calesu veronica says:

  Buna ziua,
  Sunt de acord ca începând de la clasa 5 a sa fie introdusă aceasta educație pt sănătate și sexuală . Ne ajuta pe noi părinții in a le oferi copiilor o educație sexuală sănătoasă și ii ajuta și pe ei informandu i . Un copil informat este un copil mai stabil emoțional și ferit de eventualele traume sociale.

  Multumim

 2. Doros Dorel says:

  Oamenii ăștia ( deputații ) au copii ??? Eu nu sunt de acord cu cu votul lor , nu vreau că niște oarecare cu influențe externe să hotărască pentru copii mei ! Dacă se materializează eu îmi retrag copiii de la școală și las deputaților alocația că și subvenție pentru niște TRĂDĂTORI !!!

 3. Dan Fodor says:

  deci prin educatia sexuala copii trebuie sa inteleaga ca sa ce? Sa spunem ca este ca o preventie? Sa ii ia dracu (scuze de limbaj) pai frate, la copii aia le trezeste interesul de alungirea penisului de țâșnit si placeri nu de preventie. pff vai de noi. Si mai zicem ca multe ce se petrec sunt conspiratii. Conspiratii pe naiba..chestii puse la cale cu ani in urma..”cine are ochi sa vada”..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "Școlile sunt OBLIGATE să organizeze programe de educaţie sexuală pentru copii"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/scolile-sunt-obligate-sa-organizeze-programe-de-educatie-sexuala-pentru-copii/