Senat: Proiectul privind Statutul de autonomie a Ţinutului Secuiesc – respins

April 29, 2020 •Senat •Views: 139

Senatul a respins, miercuri, în calitate de for decizional, proiectul privind Statutul de autonomie a Ţinutului Secuiesc, care prevedea ca acesta să devină regiune autonomă cu personalitate juridică, transmite Agerpres.

Citește și EXCLUSIV. Primăria Târgu Secuiesc, sancționată cu 2000 de lei de CNCD pentru discriminarea pe criterii etnice a românilor

Senatorii au votat telefonic în favoarea raportului de respingere întocmit de Comisia de administraţie – 126 de voturi “pentru” şi 9 ‘împotrivă’ (UDMR).

Propunerea legislativă a trecut iniţial de Camera Deputaţilor, prin adoptare tacită, în forma depusă de iniţiatori – deputaţii UDMR Kulcsar-Terza Jozsef-Gyorgy şi Biro Zsolt-Istvan.

Potrivit propunerii legislative, Statutul de autonomie al Ţinutului Secuiesc se aprobă prin referendum de către cetăţenii Ţinutului Secuiesc.

Astfel, propunerea legislativă are ca obiect de reglementare ca judeţele Covasna, Harghita şi o parte din judeţul Mureş să constituie o regiune autonomă, cu personalitate juridică, în cadrul statului român. În proiect sunt redate limitele teritoriului care ar urma să devină Ţinutul Secuiesc, pentru care este prevăzută şi o organizare administrativă proprie, cu autorităţi publice şi instituţii proprii la toate nivelurile, conferirea unor competenţe specifice, folosirea limbii maghiare ca limbă oficială a Ţinutului Secuiesc şi a simbolurilor naţiunii maghiare.

FOTO: Agerpres

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Tags: , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

2 Responses to Senat: Proiectul privind Statutul de autonomie a Ţinutului Secuiesc – respins

  1. Augusta says:

    Acesti oameni sunt blestemati de Dumnezeu sa nu aiba pace sufleteasca, pentru ca scot afara dezbinarea din inimile lor si imprastie veninul ei printre romani! Vor muri dezbinati in ei insisi, adica fara Dumnezeu! Lor le transmite Domnul Hristos de acum 2000 de ani: “Greu va este sa izbiti cu piciorul in tepușă!”

  2. FORD says:

    TINUT SECUIESC FARA SECUI !!! DUPA ULTIMUL RECENSAMANT S-AU DECLARAT SECUI, CATEVA SUTE DE OAMENI .Deci facem un sat il inconjuram cu sarma ghimpata si chemam japonezii sa le faca poze.AR FI INTERESANT DE AFLAT CUM A DISPARUT ACEST POPOR(Dumnezeu sa-l odihneasca).
    Cei care au initiat acest Proiect, intr-o tara democratica ar fi arestati, intrucat incalca Art.1 din Constitutia Romaniei.Dar la noi ,UDMR & ca conduc de 30 de ani plantatia numita Romania, conform acordului Gorbaciov-Kohl din 1989.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "Senat: Proiectul privind Statutul de autonomie a Ţinutului Secuiesc - respins"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/senat-proiectul-privind-statutul-de-autonomie-a-tinutului-secuiesc-respins/