EXCLUSIV. Primăria Târgu Secuiesc, sancționată cu 2000 de lei de CNCD pentru discriminarea pe criterii etnice a românilor

April 24, 2020 •discriminarea romanilor •Views: 890

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a admis sesizarea Asociației Civice pentu Demnitate în Europa (ADEC), condusă de Dan Tanasă, și a sancționat contravențional Primăria Târgu Secuiesc pentru fapte de discriminare pe criterii etnice a cetățenilor români necunoscători ai limbii maghiare pentru faptul că pagina de Facebook a instituției a promovat un eveniment public exclusiv în limba maghiară.

Citește și CORONAVIRUS. Primăria Gheorgheni a amplasat mesaje publice de avertizare a populației exclusiv în limba maghiară

În luna martie 2019 Asociația Civică pentru Demnitate în Europa (ADEC), condusă de Dan Tanasă, a sesizat CNCD cu privire la faptul că pe pagina de Facebook a Primăriei Târgu Secuiesc este promovat un eveniment public (un târg de produse tradiționale) exclusiv în limba maghiară, fapt ce constituie o discriminare pe criterii etnice a cetățenilor români necunoscători ai limbii maghiare.

CNCD a admis sesizarea ADEC și a emis Hotărârea nr. 54/22.01.2020, comunicată astăzi, 22.04.2020, prin care a decis că faptele constituie discriminare pe criterii etnice a românilor și a aplicat Primăriei Târgu Secuiesc o sancțiune contravențională cu amendă în cuantum de 2000 de lei pentru discriminarea românilor.

Citește și EXCLUSIV. Primarul UDMR din Plăieșii de Jos, AMENDAT de CNCD pentru DISCRIMINAREA PE CRITERII ETNICE a românilor

Primarul din Târgu Secuiesc, UDMR-istul Bokor Tibor, a mai fost sancționat pentru discriminarea pe criterii etnice a românilor și în anul 2018 (detalii aici).

Fragment din Hotărârea nr. 54/22.01.2020

FOTO: Primarul UDMR din Târgu Secuiesc, Bokor Tibor, kezdi.ro

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Tags: , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

7 Responses to EXCLUSIV. Primăria Târgu Secuiesc, sancționată cu 2000 de lei de CNCD pentru discriminarea pe criterii etnice a românilor

 1. IANCU says:

  Daca o bunica si un bunic ies pe strada si medici fiind odinioara, completeaza declaratia un pic ilizibil, primesc o amenda cu un ordin de marime mai mare, de la aceleasi organe. Asta e “dreptate stramba dar poate veniva vremea si a dreptatii celei drepte”cum zicea Eminescu.

 2. Serban Vasile says:

  Rusine. Se extinde aceasta atitudineiar organele centrale romanesti nu iau masurile corespunzatoare,legale si necesare !

 3. Costin says:

  Amenda este prea mică!
  Ar trebui să fie de cel puțin 50000 de lei pentru persoanele juridice!

 4. Adrix says:

  Trist. Au ajuns să denigreze limba română.

 5. Valerica Bratosin says:

  De ce această amendă este de doar 2000 lei ?
  Este de neînțeles. Nu ar fi singurul reproș adus autorităților Române ! O mare nedreptate. Tocmai de aceea se poate repeta așa ceva…! De ce acceptăm așa ceva ? Așteptăm să vină VLAD ȚEPEȘ ? Toate până într-o zi !

 6. Catalin a. says:

  As dori sa stiu cine plateste practic amenda?Daca este din fondul primariei atunci si romanii o platesc si e chiar pacat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. Primăria Târgu Secuiesc, sancționată cu 2000 de lei de CNCD pentru discriminarea pe criterii etnice a românilor"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-primaria-targu-secuiesc-sanctionata-cu-2000-de-lei-de-cncd-pentru-discriminarea-pe-criterii-etnice-a-romanilor/