TICĂLOȘI. PNL a votat alături de UDMR și USR împotriva legii privind Ziua Tratatului de la Trianon/Senatul a respins cererea lui Iohannis de reexaminare a legii

October 1, 2020 •politic •Views: 243

Senatorii au respins, ieri, cererea președintelui Klaus Iohannis de reexaminare a legii pentru declararea zilei de 4 iunie drept Ziua Tratatului de la Trianon, transmite agenția de presă Rador.  

Citește și DECIZIE ISTORICĂ. CCR: Legea privind declararea Zilei Tratatului de la Trianon este constituţională

Documentul prevede posibilitatea organizării, la nivel național și local, de manifestări cultural-educative și științifice, pentru conștientizarea semnificației și importanței Tratatului de la Trianon.

Cererea de reexaminare a legii pentru declararea zilei de 4 iunie drept Ziua Tratatului de la Trianon a fost transmisă Parlamentului de Președintele Klaus Iohannis după ce în luna iulie a.c. Curtea Constituţională a României a respins sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis şi a decis că legea pentru declararea datei de 4 iunie Ziua Tratatului de la Trianon este constituţională.

Senatul a respins cererea de reexaminare cu voturile senatorilor PSD și a celor neafiliați (PMP, Pro-România, ALDE). Împotriva adoptării legii au votat senatorii UDMR, USR și PNL.

În luna mai a.c. PNL a votat pentru adoptarea legii, alături de PSD (detalii aici).

Propunerea legislativă, inițiată de senatorii PSD Titus Corlățean și Șerban Nicolae, urmăreşte declararea zilei de 4 iunie ca Ziua Tratatului de la Trianon şi reglementarea măsurilor adecvate pentru marcarea corespunzătoare a acestei zile la nivel naţional şi local.

Potrivit expunerii de motive, reglementarea urmează modelul oferit de alte acte normative care marchează celebrarea unor momente simbolice, cum ar fi Legea nr. 177/2013 privind declararea zilei de 14 mai Ziua Dreptului internaţional umanitar sau Legea nr. 96/1998 privind proclamarea Zilei Drapelului Naţional.

Astfel, se propune ca pentru marcarea Zilei Tratatului de la Trianon să se organizeze, la nivel naţional sau local, o serie de manifestări cultural-educative şi ştiinţifice consacrate conştientizării semnificaţiei şi importanţei acestui eveniment.

„Tratatul de la Trianon a fost semnat la data de 4 iunie 1920 între Puterile Aliate învingătoare în Primul Război Mondial şi Ungaria, în calitate de stat succesor al Imperiului Austro-Ungar, stat învins în Primul Război Mondial. Tratatul a fost semnat în Palatul Marele Trianon de la Versailles de către 16 state aliate (inclusiv România), pe de o parte, şi de Ungaria, pe de altă parte. Tratatul de la Trianon a însemnat nu doar consfinţirea juridică a revenirii Transilvaniei la Patria Mamă, România, ci şi confirmarea drepturilor politice şi civile ale românilor care constituiau populaţia majoritară în acest teritoriu”, conform proiectului.

Fișa proiectului legislativ poate fi consultată aici.

FOTO: Agerpres

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Tags: , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

2 Responses to TICĂLOȘI. PNL a votat alături de UDMR și USR împotriva legii privind Ziua Tratatului de la Trianon/Senatul a respins cererea lui Iohannis de reexaminare a legii

  1. Marian says:

    Ticăloși e puțin spus. Dar își iau revanșa după parlamentare când vom avea guvern USR-PNL.

    • Ciocoi says:

      Pai chiar ai tupeu sa spui asta??? PNL e cel mai ticalos partid…. inca mai aduc in minte cum zicea Johannis impreuna cu PNL ca Jo napot kivanok PESEDEEE vreti sa furati Ardealul cu UDMR????Si acum dupa alegeri PNL invita la guvernare UDMR ul.. acum nu mai fure Ardealul UDMR ul??Si ce facea acum PNL cu UDMR si USR impreuna ca sau votat impreuna sa respinge legii privind Trianon e sub orce critica…… e un partid cu 2 fete…. Chiar PNL impreuna cu USR Plus doreste federalziarea Romaniei ,la Timisoara un neamti a devenit primar fara cetatenie… la Bucuresti la sectorul 1 o doamna franceza Clotild.. premierul Johannis e sasi adica german, la prim minist e Ludovic Orban care e ungor… (tatal lui se numeste Imre Orban si sa nascut in Seciume)… chiar nu vezi ca partidele asta facea sa fie la posturi mari oameni din alte etnii??chiar asa de orb sintem???

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "TICĂLOȘI. PNL a votat alături de UDMR și USR împotriva legii privind Ziua Tratatului de la Trianon/Senatul a respins cererea lui Iohannis de reexaminare a legii"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/ticaloi-pnl-a-votat-alaturi-de-udmr-i-usr-impotriva-legii-privind-ziua-tratatului-de-la-trianon-senatul-a-respins-cererea-lui-iohannis-de-reexaminare-a-legii/