
Cu ocazia comemorării Zilei solidarităţii naţionale, care coincide cu centenarul semnării Tratatului de pace de la Trianon, politicianul a afirmat că, în 1990, Ungaria era cel mai slab stat din Bazinul Carpatic, iar acum, “în faţa ochilor noştri”, se schimbă raportul puterilor, transmite MTI.
Potrivit spuselor sale, trebuie să înfruntăm că este nerealist să revendicăm totul “în numele celor 1000 de ani”, să te aştepţi la o soluţie din partea Uniunii Europene este naivitate, iar făcând referire la procentele etnice modificate, acceptând Trianonul, este trădare.
Dorim să rămânem maghiari pentru că suntem moştenitori ai miracolului pe care îl numim maghiaritate, ai acestei limbi ingenioase, ai acestei istorii eroice, ai acestei unice culturi, ai acelor valori pe care numai noi le putem păstra pentru noi înşine şi le putem oferi umanităţii, a afirmat politicianul.
Vorbind despre centenar, Zsolt Semjén a subliniat: “Să ne aducem aminte de Trianon este o datorie şi un ordin moral, să ne amintim de Trianon înseamnă doliu, crezul solidarităţii noastre, să ne amintim de Trianon semnifică mândria de a dăinui, să ne amintim de Trianon înseamnă şi misiunea noastră de a depăşi momentul Trianon”.
Viceprim-ministrul a făcut referire la faptul că decizia privind Ungaria a fost luată fără Ungaria şi i s-au luat: două treimi din teritoriile sale, jumătate din populaţia sa, iar fiecare al treilea maghiar a ajuns sub autoritatea unui stat ostil şi străin, transmite MTI.
Nota mea: Zsolt Semjén a uitat că Parlamentul de la Budapesta a ratificat Tratatul de la Trianon, sens în care a adoptat Legea nr. 33/1921 (textul legii aici). Elita politică de la Budapesta refuză și la 100 de ani de la semnarea Tratatului de la Trianon să-și asume consecințele propriilor acțiuni, alegând în continuare calea minciunii.
FOTO: Zsolt Semjén, vicepremierul Ungariei, stiri-extreme.ro
DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții
"Din zei de-am fi scoborâtori,
C-o moarte tot suntem datori!
Totuna e dac-ai murit
Flăcău ori moș îngârbovit;
Dar nu-i totuna leu să mori
Ori câine-nlănțuit."
Titlul poeziei: Decebal către popor
Autor: George Coșbuc
„Dacă nu lupți pentru ceea ce vrei,
meriți ceea ce ai.”
John C. Maxwell
Constantin says:
“granitele maghiarimii ” ? Ha ha ha. Si cam cati maghiari / romani se afla in Transilvania ? Sau numarul nu este important ? Vedeti ca am citit ca un maghiar locuieste in Kazakstan, sa va lungiti granita pana acolo.
Si inca un lucru, de ce ati fi trebuit voi sa fiti invitati la Trianon ?
Ion says:
Da,de ce ar fi trebuit invitați ,,chiar ei” pt.care de la 1438 până la 1 dec.1918 românii n-au existat ca popor..popor fiind ținut sub o tiranie excesivă,fară nici un fel de drepturi!!!…
Constantin says:
Trianonul a fost partea 2-a de la Mohacs 1526, dar ceva mai ingăduitor deoarece Trianonul i-a făcut și pe unguri cu țară. Altfel erau tot chibiții care toarnă în pahare și aprind țigările de foi a unui împeriu mai mare. E drept că nu mai e ca un apartament cu patru camere, că e doar o garsonieră, dar măcar este a lor. Sper să nu supere pe un fățior mai mare și să ajungă să plătească chirie.