TRIANON 100. Vicepremierul Ungariei: Decizia privind Ungaria a fost luată fără Ungaria/Zsolt Semjén a uitat că Ungaria a ratificat Tratatul de la Trianon

June 4, 2020 •Ungaria •Views: 319

Întrucât graniţele maghiarimii şi cele ale Ungariei nu coincid, misiunea noastră este să depăşim Trianonul prin clădirea ţării şi a naţiunii, a declarat, miercuri, viceprim-ministrul Zsolt Semjén, la Csurgó, transmite agenția ungară de presă MTI.

Citește și TRIANON 100 – TRATAT DE PACE. Așa arată Tratatul de pace de la Trianon. De ce este acest tratat deosebit de important pentru România

Cu ocazia comemorării Zilei solidarităţii naţionale, care coincide cu centenarul semnării Tratatului de pace de la Trianon, politicianul a afirmat că, în 1990, Ungaria era cel mai slab stat din Bazinul Carpatic, iar acum, “în faţa ochilor noştri”, se schimbă raportul puterilor, transmite MTI.

Potrivit spuselor sale, trebuie să înfruntăm că este nerealist să revendicăm totul “în numele celor 1000 de ani”, să te aştepţi la o soluţie din partea Uniunii Europene este naivitate, iar făcând referire la procentele etnice modificate, acceptând Trianonul, este trădare.

Dorim să rămânem maghiari pentru că suntem moştenitori ai miracolului pe care îl numim maghiaritate, ai acestei limbi ingenioase, ai acestei istorii eroice, ai acestei unice culturi, ai acelor valori pe care numai noi le putem păstra pentru noi înşine şi le putem oferi umanităţii, a afirmat politicianul.

Vorbind despre centenar, Zsolt Semjén a subliniat: “Să ne aducem aminte de Trianon este o datorie şi un ordin moral, să ne amintim de Trianon înseamnă doliu, crezul solidarităţii noastre, să ne amintim de Trianon semnifică mândria de a dăinui, să ne amintim de Trianon înseamnă şi misiunea noastră de a depăşi momentul Trianon”.

Viceprim-ministrul a făcut referire la faptul că decizia privind Ungaria a fost luată fără Ungaria şi i s-au luat: două treimi din teritoriile sale, jumătate din populaţia sa, iar fiecare al treilea maghiar a ajuns sub autoritatea unui stat ostil şi străin, transmite MTI.

Nota mea: Zsolt Semjén a uitat că Parlamentul de la Budapesta a ratificat Tratatul de la Trianon, sens în care a adoptat Legea nr. 33/1921 (textul legii aici). Elita politică de la Budapesta refuză și la 100 de ani de la semnarea Tratatului de la Trianon să-și asume consecințele propriilor acțiuni, alegând în continuare calea minciunii.

FOTO: Zsolt Semjén, vicepremierul Ungariei, stiri-extreme.ro

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Tags: , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

3 Responses to TRIANON 100. Vicepremierul Ungariei: Decizia privind Ungaria a fost luată fără Ungaria/Zsolt Semjén a uitat că Ungaria a ratificat Tratatul de la Trianon

 1. Constantin says:

  Trianonul a fost partea 2-a de la Mohacs 1526, dar ceva mai ingăduitor deoarece Trianonul i-a făcut și pe unguri cu țară. Altfel erau tot chibiții care toarnă în pahare și aprind țigările de foi a unui împeriu mai mare. E drept că nu mai e ca un apartament cu patru camere, că e doar o garsonieră, dar măcar este a lor. Sper să nu supere pe un fățior mai mare și să ajungă să plătească chirie.

 2. Ion says:

  Da,de ce ar fi trebuit invitați ,,chiar ei” pt.care de la 1438 până la 1 dec.1918 românii n-au existat ca popor..popor fiind ținut sub o tiranie excesivă,fară nici un fel de drepturi!!!…

 3. Constantin says:

  “granitele maghiarimii ” ? Ha ha ha. Si cam cati maghiari / romani se afla in Transilvania ? Sau numarul nu este important ? Vedeti ca am citit ca un maghiar locuieste in Kazakstan, sa va lungiti granita pana acolo.
  Si inca un lucru, de ce ati fi trebuit voi sa fiti invitati la Trianon ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "TRIANON 100. Vicepremierul Ungariei: Decizia privind Ungaria a fost luată fără Ungaria/Zsolt Semjén a uitat că Ungaria a ratificat Tratatul de la Trianon"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/trianon-100-vicepremierul-ungariei-decizia-privind-ungaria-a-fost-luata-fara-ungaria-zsolt-semjen-a-uitat-ca-ungaria-a-ratificat-tratatul-de-la-trianon/