TUPEU OBRAZNIC. Ungaria solicită Preşedintelui României să-şi ceară scuze maghiarilor

April 30, 2020 •Ungaria •Views: 221

Fidesz condamnă cu fermitate declaraţia antimaghiară a preşedintelui României, Klaus Iohannis, şi solicită preşedintelui României să-şi ceară scuze maghiarilor, se arată într-un comunicat remis de către partid, miercuri, pentru agenţia ungară de presă MTI.

Citește și CU ACORDUL AUTORITĂȚILOR DE LA BUCUREȘTI. Ungaria, implicare masivă în Transilvania. Ce prevede strategia Budapestei

Partidul majoritar de guvernământ din Ungaria a reacţionat la discursul televizat de miercuri al lui Klaus Iohannis. Şeful statului şi-a exprimat opinia după ce Camera Deputaţilor a adoptat tacit proiectul de autonomie a Ţinutului Secuiesc. Klaus Iohannis a declarat că Partidul Social Democrat (PSD), majoritar în parlament, “se luptă ca să dea Ardealul ungurilor”. Preşedintele l-a salutat în limba maghiară pe preşedintele PSD şi l-a întrebat: oare ce i-a promis Viktor Orbán în schimbul acordului?

În comunicatul partidului se arată că, în ultimele zile, reprezentanţii statului român au avut mai multe ieşiri împotriva maghiarilor, iar miercuri “primul om al României iese în public, în timpul stării de urgenţă, şi incită împotriva maghiarilor, împotriva UDMR , împotriva Ungariei şi împotriva lui Viktor Orbán”.

Fidesz solicită preşedintelui României “să-şi ceară scuze de la maghiari, să-şi retragă declaraţia iresponsabilă şi să arate mai mult respect faţă de maghiari”.

FOTO: gandul.info

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Tags: , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

3 Responses to TUPEU OBRAZNIC. Ungaria solicită Preşedintelui României să-şi ceară scuze maghiarilor

 1. Dan says:

  Aici este umilit intregul popor roman. Daca am avea o conducere cu capul pe umeri UDMR a fi interzis fara dar si poate iar stimatul Viktor Orban “promovat” ca persoana NON GRATA! Se plimba prin Romania ca pe bulevard, cu ce scop?

 2. Cosmin says:

  Este un joc ieftin facut de Ungaria și cei care asupresc România, numiti stat.

 3. Hutzi says:

  Ce părere să am ?!?
  Acum și în toată perioada de ,, chiriaș” pe banii statului la Cotroceni,Iohannis a dat dovadă de anafalbetism politic emițând pe gura doar ce i s-a șoptit in cască.
  Se vede că ieri ,,șoptitorii” au început să-și bată joc de el într-un mod grosolan (aceeași ,,șoptitori” care l-au cam lăsat baltă și pe Băsescu pe durata celui de-al doilea mandat) punandu-l într-o lumină proastă atât la nivel intern cat și internațional.
  Prin această lovitură de maestru ,, șoptitorii ” au lovit puternic la temelia procentelor pe care le deținea Iohannis pentru PNL, lăsând pe miniliderul Orban acompaniat la acordeon de Vela, sa cante o melodiei promovată la emisiunea Acces Direct ,,Ca o apa curgătoare” care sugerează locul spre care se îndreaptă partidul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "TUPEU OBRAZNIC. Ungaria solicită Preşedintelui României să-şi ceară scuze maghiarilor"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/tupeu-obraznic-ungaria-solicita-presedintelui-romaniei-sa-si-ceara-scuze-maghiarilor/