UDMR: Marcel Vela pune în pericol toată țara. Solicităm premierului să ceară anularea acordului dintre MAI și BOR privind stabilirea unor măsuri cu ocazia sărbătorilor pascale

April 15, 2020 •UDMR •Views: 201

Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR) reclamă discriminarea credincioșilor de rit catolic și protestant și face acuzații foarte dure la adresa guvernului condus de Ludovic Orban în urma acordului dintre Ministerul Afacerilor Interne (MAI) și Biserica Ortodoxă Română (BOR) privind stabilirea unor măsuri cu ocazia sărbătorilor pascale din acest an.

Citește și Deputat UDMR: românii întorşi în ţară, care nu au asigurare medicală, să achite contribuţii la asigurările de sănătate, 1.338 de lei de persoană, dacă vor să fie tratați în spitalele din România

„Prin noile decizii anunțate, ministrul de Interne se pregătește, practic, să anuleze toate rezultatele obținute până în prezent prin introducerea măsurilor de prevenire și combatere a epidemiei. Marcel Vela ignoră starea de urgență declarată de președinte, măsurile de sănătate publică impuse de propriul Guvern și pune, astfel, în pericol toată țara și siguranța populației” se arată în comunicatul de presă al UDMR.

UDMR reclamă discriminarea credincioșilor de rit catolic și protestant și îi solicită premierului Ludovic Orban să ceară anularea acestui acord.

„În mod cert, relaxarea restricțiilor este extrem de periculoasă din perspectiva sănătății publice și – după toate previziunile – ar avea drept consecință o creștere drastică a numărului de infecții și decese. De asemenea, acordul dintre MAI și BOR ar diminua eforturile din ultimele luni ale unei țări care se pregătește să se redreseze economic în această situație de o gravitate fără precedent.

Aceasta ar însemna prelungirea stării de urgență, menținerea măsurilor restrictive și întârzierea reluării activităților economice.

Totodată, considerăm că această măsură este discriminatorie față de credincioșii de rit catolic și protestant. Este cu atât mai regretabil acum, când solidaritatea socială și responsabilitatea reciprocă trebuie să fie definitorii.

Solicităm premierului să nu susțină acest demers și să ceară ministrului de Interne anularea documentului. Considerăm că nu există nicio justificare pentru o astfel de măsură acum, la o lună după declararea stării de urgență și în momentul prelungirii acesteia”, se mai arată în comunicatul de presă al UDMR.

FOTO: Kelemen Hunor, Mediafax/Gândul

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Tags: , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

2 Responses to UDMR: Marcel Vela pune în pericol toată țara. Solicităm premierului să ceară anularea acordului dintre MAI și BOR privind stabilirea unor măsuri cu ocazia sărbătorilor pascale

  1. Constantin says:

    Ha ha ha ! Cainii latra, caravana trece.

  2. Iulian says:

    Sunt discriminati cei obligati sa stea in casa, indiferent de etnie, fata de cei lasati sa circule liber – inclusiv pana in Germania – precum si fata de cei care incalca regulile de carantina, izolare etc. Cat despre uniunea ungarista, si-a amintit din nou ca sunt victime ale Trianonului!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "UDMR: Marcel Vela pune în pericol toată țara. Solicităm premierului să ceară anularea acordului dintre MAI și BOR privind stabilirea unor măsuri cu ocazia sărbătorilor pascale"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/udmr-marcel-vela-pune-in-pericol-toata-tara-solicitam-premierului-sa-ceara-anularea-acordului-dintre-mai-si-bor-privind-stabilirea-unor-masuri-cu-ocazia-sarbatorilor-pascale/