UDMR, propagandă mincinoasă pe site-ul Transylvania Now cu privire la steagul secuiesc

December 12, 2018 • UDMR • Views: 1220

În luna octombrie a.c., UDMR a lansat portalul „Transylvania Now” (Transilvania acum) în limba engleză, un portal de prezentare a Transilvaniei, cu bani din partea unei fundaţii din Ungaria, în care se vorbeşte despre tensiunile dintre minorităţile etnice şi români, Unirea de la 1918 fiind considerată „o cutremurătoare experienţă”, potrivit Mediafax.

Vezi și FOTO DIN ARHIVĂ. Proba indubitabilă a faptului că steagul secuiesc este o făcătură de dată recentă care nu are nicio legătură cu istoria secuilor

În realitate, portalul Transylvania Now conține în parte și articole ce constituie o adevărată propagandă mincinoasă menită să discrediteze imaginea României în lume.

Unul dintre aceste cazuri este articolul „The twice-stolen college” (Colegiul furat de două ori), semnat de Csilla Hegedus, publicat în urma sentinței de joi, 22 noiembrie a.c., a Înaltei Curți de Casație și Justiție în cazul Colegiului Szekely Miko din Sfântu Gheorghe.

În ciuda documentelor care dovedesc dincolo de orice urmă de îndoială faptul că clădirea Colegiului Szekely Miko din Sfântu Gheorghe nu a fost niciodată în proprietatea Bisericii Reformate (detalii aici și aici) și în ciuda unei sentințe definitive în acest caz (detalii aici), Csilla Hegedus continuă să susțină în mod mincinos faptul că statul român a re-naționalizat clădirea Colegiului Szekely Miko.

La fel stau lucrurile și în cazul steagului secuiesc, inventat în 2004 (după cum recunosc chiar ei), simbol al luptei pentru separatismul pe criterii etnice al așa-zisului ținut secuiesc.

În articolul în limba engleză „The szekler flag” (în traducere „Steagul secuiesc”, sursă aici), autoarea deplânge situația primarilor UDMR care sunt amendați, afirmă ea, pentru că arborează steagul secuiesc pe clădiri publice. Nu există nicio lege care să interzică acest lucru, afirmă în mod mincinos autoarea.

Mai mult, autoarea materialului afirmă că un ambasador american s-a fotografiat bucuros cu acest steag, făcând referire la incidentul din 2016 când câțiva lideri ai UDMR au făcut o poză cu ambasadorul american Hans Klemm iar în ultimul moment au scos și un steag secuiesc. Ulterior, ambasadorul Hans Klemm s-a dezis public de steagul secuiesc (detalii aici).

Ideea centrală a articolului este aceea că primarii UDMR sunt amendați pentru că arborează steagul secuiesc pe clădiri publice, fapt care nu ar fi interzis de nicio lege. Mai mult, culmea, Constituția României ar garanta arborarea acestui steag pe clădiri publice. Toate aceste sunt, în mod evident, simple minciuni.

În realitate, instanțele de judecată, în baza legislației actuale din România, obligă primarii UDMR să îndepărteze acest steag de pe instituțiile publice și îi amendează pe aceștia atunci când refuză să pună în executare sentințe definitive. Așadar, UDMR se plânge prin acest material de faptul că trebuie să respecte legislația și trebui să respecte sentințe definitive. Într-adevăr, groaznic!

Autoarea articolului identifică și principalul vinovat pentru faptul că primarii UDMR nu respectă legea și sentințe definitive: un jurnalist care nici măcar nu locuiește în România. Autoarea nu are curajul să mă nominalizeze deși știe foarte bine cine sunt.

FOTO: Gândul/Mediafax

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Nu rata noutățile! Conectează-te!

Send this to a friend