UDMR, propagandă mincinoasă pe site-ul Transylvania Now despre cazul Colegiului Szekely Miko din Sfântu Gheorghe

November 26, 2018 • UDMR • Views: 787

În urmă cu o lună, UDMR a lansat portalul „Transylvania Now” (Transilvania acum) în limba engleză, un portal de prezentare a Transilvaniei, cu bani din partea unei fundaţii din Ungaria, în care se vorbeşte despre tensiunile dintre minorităţile etnice şi români, Unirea de la 1918 fiind considerată „o cutremurătoare experienţă”, potrivit Mediafax.

Vezi și Primarul UDMR din Miercurea Ciuc, nostalgic după Diktatul de la Viena: Să nu mai dureze doar patru ani, ca perioada dintre 1940 şi 1944

În realitate, portalul Transylvania Now conține în parte și articole ce constituie o adevărată propagandă mincinoasă menită să discrediteze imaginea României în lume.

Unul dintre aceste cazuri este articolul „The twice-stolen college” (Colegiul furat de două ori), semnat de Csilla Hegedus, publicat în urma sentinței de joi, 22 noiembrie a.c., a Înaltei Curți de Casație și Justiție în cazul Colegiului Szekely Miko din Sfântu Gheorghe.

În ciuda documentelor care dovedesc dincolo de orice urmă de îndoială faptul că clădirea Colegiului Szekely Miko din Sfântu Gheorghe nu a fost niciodată în proprietatea Bisericii Reformate (detalii aici și aici) și în ciuda unei sentințe definitive în acest caz (detalii aici), Csilla Hegedus continuă să susțină în mod mincinos faptul că statul român a re-naționalizat clădirea Colegiului Szekely Miko.

FOTO: Colegiul Szekely Miko din Sfântu Gheorghe, Covasna, facebook.com

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , , , ,

3 Responses to UDMR, propagandă mincinoasă pe site-ul Transylvania Now despre cazul Colegiului Szekely Miko din Sfântu Gheorghe

  1. Marian says:

    Minciuna este politică de stat în ungaria, asta nu e o noutate; din păcate nu avem instituții sau persoane care să combată neadevărurile pe care le răspândesc în toată lumea. Dar șocant este faptul că nu există nici o reacție oficială din partea Guvernului României atunci când ungurii spun ce traumă sau „cutremurătoare experienţă” este pt ei pierderea Transilvaniei. Dacă rușii ar spune că pt ei este o traumă faptul că țările baltice au scăpat din lagărul sovietic, credeți că guvernanții acelor țări ar sta cu mâinile în buzunare așteptând următoarea insultă?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Nu rata noutățile! Conectează-te!

Send this to a friend