Ungaria vrea să-mi desființeze asociația cu care asigur respectarea Constituției și a legii în Covasna și Harghita

December 13, 2018 • Ungaria • Views: 4488

Preşedintele Fundaţiei Observatorul Secuiesc, Zsolt Árus a cerut în instanţă dizolvarea Asociaţiei Civice pentru Demnitate în Europa (ADEC), care a deschis mai multe procese împotriva folosirii limbii şi simbolurilor maghiare, transmite agenția ungară de presă MTI.

Vezi și ȘOCANT. MAE: România, îngrijorată de unele acțiuni ale guvernului ungar cu caracter xenofob și antisemit

Potrivit MTI, Árus a oferit detalii despre acest demers în cadrul unei conferinţe de presă de la Gheorgheni, declarând că a depus acţiunea la Judecătoria Secorului 3, care a emis actul de înfiinţare, cerând dizolvarea asociaţiei. Acesta susţine că şi-a motivat cererea prin faptul că asociaţia fondată de blogger-ul Dan Tănasă nu îşi îndeplineşte prevederile hotărârii de guvern (HG) privind activitatea asociaţiilor şi specificările din propriul statut.

Zsolt Árus este de părere că dacă s-ar reuşi dizolvarea, pe cale juridică, a ADEC, atunci acea sentinţă ar putea fi un motiv de redeschidere a fiecărui proces pe care asociaţia l-a iniţiat împotriva limbii maghiare şi a simbolurilor maghiare.

Vezi și Árus Zsolt, un lider separatist maghiar, obsedat de activitatea mea, mă amenință cu pușcăria. Solicit protecția instituțiilor statului!

Agenția de presă ungară MTI mai scrie că, potrivit portalului instanţelor din România ADEC a deschis peste 160 de procese în primul rând împotriva consiliilor locale şi instituţiilor publice din Ţinutul Secuiesc pentru folosirea
steagului secuiesc sau unguresc, precum şi în cazul inscripţiilor în limba maghiară. Majoritatea proceselor au fost câştigate de către asociaţia lui Tănasă.

Curat democratic, nu-i așa? Pentru că-i oblig să respecte Constituția României liderii maghiari, sprijiniți de Budapesta, vor să-mi închidă gura. Dacă ar putea m-ar băga în pușcărie, așa cum au făcut alții înaintea lor cu românii din Transilvania.

Evident, inițiativa Fundaţiei Observatorul Secuiesc și a lui Zsolt Árus este venită de la Budapesta, știut fiind faptul că activitatea mea de aplicare a legii în cele două județe irită foarte mult atât conducerea UDMR cât și însărcinații Budapestei cu obținerea autonomiei teritoriale pe criterii etnice în așa-zisul ținut secuiesc.

Árus Zsolt István alături de primarul UDMR din Miercurea Ciuc, transindex.ro

Dacă tot e atât de vocal și dacă tot a primit sarcină să mă hărțuiască, îl provoc public pe Zsolt Árus să spună opiniei publice din ce fonduri este finanțată Fundaţia Observatorul Secuiesc. Înainte să mă apuc să sap și să fac publice niște informații fac apel la onoarea lui Árus și îi cer public să spună de unde are bani ca să mă hărțuiască.

FOTO: Viktor Orban, Premierul Ungariei

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , ,

12 Responses to Ungaria vrea să-mi desființeze asociația cu care asigur respectarea Constituției și a legii în Covasna și Harghita

 1. Vlad Colceriu says:

  Nu mor caii cand vor cainii!

 2. Catalin says:

  Fraţi şi surori, haideţi să solicităm în masă radierea udmr, pcm şi ppmt, precum şi a ong-urilor patronate ori susţinute de către inamicii declaraţi ai românilor şi României, căci tupeul şi-l trag din adormirea noastră criminală!

 3. Sergiu says:

  Ar fi momentul ca si noi da solicitam in instanta desfintarea udmr-ului.. au fost …si sunt ilegali in Parlamentul Romaniei exact din 26 dec 89.

 4. DANIEL IONESCU says:

  Ma bucur sa vad ,ca mai bate in cineva ,o inima de roman adevarat.

 5. Laurentiu says:

  Asta inseamna ca ati devenit o persoana foarte importanta a comunitatii romanesti si cu realitatile pe care le dezvaluiti din cele doua judete deranjari politica budapestei. Trebuie totusi sa ii luam in serios pentru ca in lupta cu abuzurile din zona politicienii romani nu ne sunt sustinatori.

 6. Dani says:

  unde-s multi puterea creste. sunt mai multi romani patrioti care ar putea sa-si infiinteze asociatii si sa intenteze procese udmr-istilor care incalca legile. Dan Tanasa, ca lucrul asta sa fie posibil tb doar sa le predai exemplul tau si sa-i ajuti cu informatii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Nu rata noutățile! Conectează-te!

Send this to a friend