BEZNA MINȚII. Un deputat UDMR cu cetățenie ungară, în Comisia de control a SRI

June 1, 2020 •noaptea minții •Views: 1903

În Parlamentul României există parlamentari care au cetățenie ungară și care, deci, au jurat credință Ungariei.

Citește și Viktor Orban a postat pe Facebook harta Ungariei mari, care înglobează Transilvania. Postarea, pe fondul proiectului UDMR pentru autonomia Ardealului

Aseară, în timp ce urmăream la Realitatea TV emisiunea moderată de Oreste Teodorescu, am aflat o informație stupefiantă: în Parlamentul României există demnitari ai statului român care au cetățenie ungară și care au jurat cu mâna pe Constituția Ungariei că vor acționa în interesul Ungariei.

Informația halucinantă a fost confirmată de deputatul UDMR Csoma Botond, care a confirmat public că are și cetățenie ungară (în 2018 presa specula că Botond ar avea cetățenie ungară insă informația a fost confirmată abia acum). Iar deputatul UDMR Csoma Botond, cel care a jurat credință Ungariei, este membru în Comisia de control a SRI. Adică un cetățean ungar controlează principalul serviciu secret din România și are acces la informații clasificate care privesc securitatea statului român. De-men-ți-al!!!

Citește și PSD, acuzat că refuză să aprobe rapoartele SRI în Parlament ca să nu afle românii despre extremismul etnic din Transilvania

Deputatul UDMR Csoma Botond, demnitar român care a jurat loialitate Ungariei, a ajuns în Comisia de control a SRI în martie 2018 cu sprijinul PSD și ALDE (detalii aici).

Puteți urmări întreaga emisiune Jocuri de putere din 31 mai a.c. aici.

P.S.: Felicitări lui Marius Pașcan, Florin Roman, Petrișor Peiu și lui Bogdan Comaroni pentru faptul că nu au cedat în fața obrăzniciei deputatului UDMR.

FOTO: Deputatul UDMR Csoma Botond, captură video

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Tags: , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

32 Responses to BEZNA MINȚII. Un deputat UDMR cu cetățenie ungară, în Comisia de control a SRI

 1. Onu'Nost' says:

  Oameni buni, eu însumi sunt un ardelean de fel de prin Sălaj, cu numele modificat după instaurarea dualismului austro-ungar (1867,pentru cei care au lapsus), astfel ca știu tema prea bine. Toți romanii, dar mai ales maghiarii și de la noi și din Ungaria, ca nu urzica, ar trebui sa studieze, nu sa citească, atenție! cartea Ardealul, pământ romanesc, scrisa de un american – Milton Lehrer-in 1944-1945,dupa o îndelungată documentare în tara noastră, în Ungaria, în Anglia, în Franța, la Vatican, în Austria etc trimis fiind de către Congresul american sa facă lumina în legătură cu situația din România, deoarece în America se auzeau foarte multe, dar foarte diferite, funcție de cel care oferea informația. Omul a început documentarea în 1939 și cartea a terminat-o prin 1944.In 1989 a apărut și în versiunea românească, deci după 45 de ani dela publicarea în America, dar eu am auzit doar în 2016, când am și procurat-o prin puterea net-ului. In viata mea nu am văzut atâta acuratețe în exprimare, atâta informație adunata și verificata din mai multe surse, atâta imparțialitate etc Ai spune ca e un roman din SUA, dar nici vorba de asa ceva. Nu pot sa fac recenzia cărții aici, dar se poate găsi și în românește pe olx la jumate sau în format pdf. Nu poți citi cărțile unor îndoctrinați maghiari sau austrieci care au interesul… lor, dacă vrei adevărul. Dacă ni se refuza continuitatea pe aceste meleaguri, ba chiar ni se spune ca am fost plecați la sud de Dunăre vreo mie de ani, dacă li inoculeaza numai cu informații fără legătură cu adevărul istoric, documentar, nu ai cum sa susții altceva decât aberațiile celor din Covasna, Harghita etc Va doresc lectura plăcută și sa știți ca am devenit alt om după ce am citit aceasta carte. Servus la toți!!

 2. Borbely says:

  GORBACIOV-KOHL(RIBENTROP-MOLOTOV II) ; Nu cumva Romania a fost amanetata Ungariei ?, iar UDMR are rolul KENDE-ului de odinioara, care de facto guverna ?altfel nu se pot explica toate acestea.

 3. vasile ionescu says:

  Pe asta l-ati vazut,dar pe directorul SRI Helvig si seful tuturor serviciilor si armatei Iohanis nu i-ati vazut cand ati votat,nu v-ati dat seama ca nu sunt romani?

 4. Ioan says:

  Cetatenii de nationalitate maghiara din Romania puteau si cred ca mai pot si acum sa solicite cetatenie ungara, in plus pe langa cea romana. Principalul avantaj la vremea respectiva fusese accesul in SUA fara viza, nimic mai mult.

  • Popescu Dan says:

   Și ți se pare normal, așa-i? Dacă tăceai, filozof rămâneai. Sfântă naivitate!

 5. Vasile says:

  Dacă vă inchipuiți că cei din comisia de control a SRI , au acces la jnformații clasificate, vă înșelați. Cei care fac parte din Comisie , cu sau fără dubla cetățenie, se află acolo pentru că așa vor serviciile , și nu au acces la nimic , Comisia e doar o formalitate

  • Dan Tanasa says:

   Bine, dar care mai este rostul acestei comisii dacă lucrurile stau așa cum spuneți?

   • tatiana kosinski says:

    cum care-i rostul ? cat mai multi ” dastepti “, care primesc salarii nesimtite, fara sa faca nimic !!! are balta peste…

  • Georgescu says:

   Vasile, as dori sa te asigur ca la respectiva Comisie sunt prezentate membrilor comisiei rapoarte sau informări ale SRI. Toate documentele comisiei, mai puțin răspunsuri la petiții sau adrese publice, au caracter clasificat. Inteseant este cum a primit respectivul deputat certificat din partea ORNSISS.

 6. Constanta Ene says:

  Scapa ne Doamne de ticalosi…lumineaza Doamne mintea romanilor…de ce avem nevoie in conducerea tarii de cetateni de alta nationalitate ???avem atatia oameni destepti in tara cu dragoste de popor si de tara care ne pot conduce….Doamne ajuta ne ! Amin !

 7. Carmen says:

  Este oare ceva prevezut in Constitutie? Dupa mine nu numai cei cu dubla cetatenie romana-maghiara nu au ce cauta ihn posturi de conducere a tarii. La fel ar trebui să fie si pentru alte duble cetatenii: romana si rusa, americana, germană, etc..

 8. Gh.craciun says:

  De necrezut un om cu cetatenie ungara sa controleze SRI ,ceva mai demential nu exista !

 9. alex achim says:

  ce va mirati?
  asta-i normalitatea noastra (pardon a gloatei): un presedinte sas, premier ungur, sef sri sas,…
  tara-i pe mana tradatorilor, smecherilor, incompetentilor, delatorilor, vanduta si jefuita PAS CU PAS!

  • kosta says:

   Alex, esti in eroare! Cei despre care vorbesti sunt cetateni romani, nascuti in Romania din parinti romani, cu acte in regula. Nu conteaza originea persoanelor! Ca “tara-i pe mana tradatorilor, smecherilor, incompetentilor, delatorilor, vanduta si jefuita PAS CU PAS”, sunt de acord! Astia sunt ‘plantati’ politic la toate nivelurile de decizie din toate institutiile statului roman, fara concursuri si teste de profesionalitate ci doar pentru faptul ca are ‘radacini subterane’ care se hranesc din bugetul tarii, cu contracte, salarii ‘sinecura’, salarii nesimtite ,pensii speciale, toate in dispret total fata de cei care muncesc cu demnitate si contribuie la crearea bugetului.

 10. Prezenta la urne in masa a tuturor cetatenilor cerebrali,va avea drept urmare eliminarea UDMR-ului din Parlament.De mana cu fratele roman PSD. UDMR= PSD in limba maghiara.

 11. Dragi concetateni,Ardealul este teritoriu romanesc.Acest adevar il atesta ISTORIA LUMII ! UDMR-ul a avut si are tupeu prin vocea liderilor lui,datorita tradatorilor din PSD,care contra voturilor obtinute de la UDMR s-a putut mentine la putere.Dar,UDMR nu le-a dat voturile gratis,ci contra avantaje care sunt impotriva tzarii si-a poporului roman ! Multumita Presedintelui Iohannis n-am ajuns cu o luna in urma,musafiri in Ardealul nostru !

  • Iulian says:

   Desigur, multumita lui Johannis, ca doar Johannis a votat in senat (camera decizionala!!!) impotriva proiectului unguresc! Tot multumita lui Johannis s-au pus in practica intrebarile de la referendum, nu-i asa? Si tot multumita lui au desfiintat astia pensiile speciale in 30 de zile! Azi – maine au deja 7 luni de cand sunt la guvernare si recent au aflat chiar de la Johannis ca ……. NU SE POT DESFIINTA!

 12. Constantin says:

  Pai si SRI doarme in galosi sau a capitulat definitiv in fata strainilor ?

 13. Mihai Constantin says:

  Nu este el de vină,cei care l-au pus sunt și care trebuie eliminați prin vot.

 14. Mihai says:

  Cred că mai sunt și alții nedeclarat

 15. DALBAN SIMIOANA says:

  Dati-l afara din comisie !!! Ce sa caute el acolo ?
  Cred ca cei care l-au ales, sunt mana in mana… la TRADAREA TARII NOASTRE!!!

  • Exact.De mult se coace tradarea asta,la foc mic,de care UDMR si PSD! Dara sprijinul si promisiunile facute de PSD,UDMR-ul nu afisa atata obraznicie si lipsa de bun simt.Mentionez ca populatia maghiara din Transilvania,in majoritate este formata din oameni corecti,cinstiti si cerebrali,care nu revendica nimic,care vor sa traiasca in liniste acasa.Romania este si casa lor la fel cum este a noastra.Sintem buni vecuni,colegi, prieteni si formam familii mixte,nu de azi de ieri.In afara de cateva grupari extremiste finantate de Ungaria si sustinute de USMR,maghiarii din Transilvania sunt oameni minunati ! Dragi concetateni,nu va lasati manipulati prin calomnie,ura si ultranationalism sovin de banditii din UDMR+PSD. UDMR=PSD in limba maghiara.Inceoand cu ’89,timp de 30 de ani,n-au facut nimic prntru maghiarii din Covasna si Harghita in afara de-a semana ura si sovinism.

   • Iulian says:

    Stimata doamna Vrabie, ati facut cumva recensamantul ungaristilor? De unde stiti cati sunt cei corecti si cati nu? Daca ar fi cum pretindeti dvs, udmr n-ar fi intrat in parlament, fiindca cinstitii, corectii si cerebralii care nu revendica nimic NU I-AR VOTA! Dar uite ca ii voteaza peste 400.000 de unguri injectati cu virusul ungaritei trianonice! Asa incat, e recomandabil sa va abtineti de la a va lua impresiile si opiniile drept realitate, ca nu sunteti singura care traieste in Ardeal si printre unguri cu obsesia injustitiei si tragediei de la Trianon! Desigur, ca si printre romani, sunt oameni de treaba si printre unguri. Dar, de aici pana la a sustine ca ungurii din Ardeal sunt oameni minunati e deja prea mult!

   • margelatu says:

    Maghiarii minunati din Transilvania au toti dubla cetatenie si il voteaza mereu pe Viktor Orban.

 16. Marius says:

  Noi ,romănii suntem cei prosti , udmr scos in afara legii iar cei cu cetatenie dubla din politica declarati persona non grata !

 17. Daniel says:

  Trebuie eliminat urgent din comusua sri.
  Cei cu duba cetățenie nu au ce cauta în Parlamentul României.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "BEZNA MINȚII. Un deputat UDMR cu cetățenie ungară, în Comisia de control a SRI"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/bezna-mintii-un-deputat-udmr-cu-cetatenie-ungara-in-comisia-de-control-a-sri/