CAZUL DITRĂU. Alianţa Maghiară din Transilvania solicită demisia președintelui CNCD, Csaba Asztalos

February 7, 2020 •social •Views: 432

Alianţa Maghiară din Transilvania (AMT), formată în urma alierii din ianuarie dintre Partidul Popular Maghiar din Transilvania (PPMT) şi Partidul Civic Maghiar (PCM), a emis un comunicat prin care ia apărarea locuitorilor din Ditrău, acuzaţi de xenofobie, transmite agenția de presă MTI.

Citește și ȘOCANT. Localnicii din Ditrău au amenințat brutăria: „să dăm foc ca în anul ’90”

Documentul a fost semnat de preşedintele PPMT, István Csomortányi şi preşedintele PCM, János Mezei, şi transmis miercuri către agenţia ungară de presă MTI. Potrivit AMT, evenimentele din Ditrău confirmă faptul că o mare parte din elita politică românească şi mass-media din România utilizează, în mod constant, un dublu standard faţă de comunitatea maghiară din Transilvania.

Citește și NOAPTEA MINȚII. Fotografie cu liderul PPMT, István Csomortányi, făcând salutul nazist. UDMR: face de ruşine toţi maghiarii din Transilvania. Vezi imaginea!

În opinia AMT este ruşinos faptul că atât purtătorul de cuvânt al UDMR, Csilla Hegedüs, cât şi europarlamentarii Gyula Winkler şi Loránt Vincze “au atacat oamenii din Ditrău” prin declaraţiile făcute. Totodată alianţa consideră că, în urma punctului de vedere expus asupra evenimentelor de la Ditrău, Csaba Asztalos, preşedintele Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) trebuie să demisioneze din funcţie.

AMT şi-a exprimat convingerea că situaţia de la Ditrău a fost o consecinţă a tensiunilor interne formate între populaţie şi proprietarul fabricii de pâine, respectiv un rezultat al experienţelor negative pe care comunitatea locală le-a avut cu statul român. Nu este vorba, în niciun caz, de xenofobie şi
intoleranţă, susţine AMT.

FOTO: Președintele CNCD, Csaba Asztalos Ferenc, editiadedimineata.ro

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Tags: , , , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

4 Responses to CAZUL DITRĂU. Alianţa Maghiară din Transilvania solicită demisia președintelui CNCD, Csaba Asztalos

 1. CAREI says:

  in opiniedecarei, printre altele pentru ca primaria Carei condusa de un “ETNIC MAGHIAR” a deposedat parohia Ianculesti de teren

 2. CAREI says:

  Buna ziua,
  Va rog sa scrieti si despre parintele Sorian Gheorghe, linsat mediatic

  • Dan Tanasa says:

   La ce vă referiți?

   • CAREI says:

    Buna seara,
    Am gasit un mic articol in Certitudinea Nr45/2019, semnat de Daniela Ciuta, in care sunt descrise in rezumat faptul ca placutele de pe Primaria Carei sunt negre(ilegal de negre), si despre parintele Sorian Gheorghe, care si dat in judecata primaria Carei, pentru problema terenului parohiei Ianculesti, unde slujea(banuiesc ca e o chestie asemanatoare cu Valea Uzului, unde SanMartin, prin de la sine putere si-au insusit zona Vaii Uzului cu cimitir cu tot); ulterior a fost probabil “avansat” la Marna Noua s.a.m.d.
    Daca aflati mai multe amanunte va rog sa scrieti un articol mai amanuntit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "CAZUL DITRĂU. Alianţa Maghiară din Transilvania solicită demisia președintelui CNCD, Csaba Asztalos"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/cazul-ditrau-alianta-maghiara-din-transilvania-solicita-demisia-presedintelui-cncd-csaba-asztalos/