DIICOT, obligat să-mi plătească cheltuieli de judecată

January 15, 2020 •justitie •Views: 322

Curtea de Apel Brașov a admis astăzi, 15 ianuarie, recursul meu împotriva sentinței Tribunalului Covasna care a refuzat să-mi acorde cheltuieli de judecată în procesul pe care l-am deschis împotriva conducerii DIICOT pentru refuzul de a comunica informații de interes public.

Vezi și EXCLUSIV. Primarul UDMR din Sândominic, obligat de instanță să-mi comunice informații de interes public

În luna septembrie a anului trecut Tribunalul Covasna a respins ca rămasă fără obiect o acțiune a mea împotriva conducerii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism. DIICOT refuzase timp de mai multe luni să-mi comunice informații de interes public, motiv pentru care l-am acționat în judecată pe Procurorul șef al instituției, la acea dată fiind vorba despre procurorul Felix Bănilă.

DIICOT îmi comunicase informațiile după ce am acționat în instanță (detalii aici) însă Tribunalul Covasna a refuzat să-mi acorde cheltuielile de judecată în cuantum de 9,40 lei reprezentând servicii poștale.

Pentru că nu am fost de acord cu sentința Tribunalului Covasna și pentru că nu am vrut să tolerez bătaia de joc a celor de la DIICOT am formulat recurs împotriva sentinței Tribunalului Covasna.

Astăzi, instanța de control, Curtea de Apel Brașov, mi-a admis recursul și mi-a făcut dreptate. DIICOT este obligat acum, definitiv, să-mi plătească 18,35 lei cu titlu de cheltuieli de judecată.

Soluția Curții de Apel Brașov pe scurt (detalii aici): „Admite recursul declarat de recurentul Tanasă Dan împotriva sentinţei civile nr. 984/19.09.2019 pronunţată de Tribunalul Covasna, pe care o casează în parte şi în rejudecare admite cererea reclamantului Tanasă Dan de acordare a cheltuielilor de judecată în fond şi obligă pârâtul Procurorul şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism la plata cheltuielilor de judecată în fond în sumă de 9,4 lei. Obligă intimatul Procurorul şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism la plata cheltuielilor de judecată în recurs în sumă de 8,95 lei. Definitivă Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei, astăzi, 15.01.2020”.

FOTO: b1.ro

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Tags: , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend

Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "DIICOT, obligat să-mi plătească cheltuieli de judecată"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/diicot-obligat-sa-mi-plateasca-cheltuieli-de-judecata/