EXCLUSIV. 10.000 de lei amendă pe numele primarului UDMR din Sfântu Gheorghe pentru arborarea nelegală a drapelului Ungariei pe 15 martie

March 18, 2020 •Administrație •Views: 593

Prefectura Covasna l-a amendat cu 10.000 de lei pe primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, pentru arborarea nelegală a drapelului Ungariei cu ocazia zilei de 15 martie, Ziua maghiarilor de pretutindeni.

Citește și EXCLUSIV. Primarul din Odorheiu Secuiesc, amendat din nou de Prefectura Harghita pentru arborarea nelegală a drapelului Ungariei pe 15 martie

Printr-un comunicat de presă postat pe pagina de internet a instituției, conducerea Prefecturii Covasna a informat opinia publică cu privire la faptul că primarul UDMR al municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, a fost sancționat contravențional pentru arborarea nelegală a drapelului Ungariei cu ocazia zilei de 15 martie, Ziua maghiarilor de pretutindeni.

Surse din interiorul PNL Covasna au confirmat faptul că edilul din Sfântu Gheorghe a fost amendat cu 10.000 de lei.

Potrivit art. 7 din Lege nr. 75/1994 privind arborarea drapelului României, intonarea imnului naţional şi folosirea sigiliilor cu stema României de către autorităţile şi instituţiile publice „Drapelele altor state se pot arbora pe teritoriul României numai împreună cu drapelul naţional şi numai cu prilejul vizitelor cu caracter oficial de stat, al unor festivităţi şi reuniuni internaţionale, pe clădiri oficiale şi în locuri publice stabilite cu respectarea prevederilor prezentei legi”.

Edilul din Sfântu Gheorghe a refuzat să respecte aceste prevederi legale și nu a arborat drapelul național al României alături de drapelul Ungariei.

Antal Arpad a fost amendat pentru aceleași fapte și în 2018 și în 2019. Edilul a contestat amenzile în justiție însă a pierdut definitiv (detalii aici).

FOTO: facebook.com

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Tags: , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

5 Responses to EXCLUSIV. 10.000 de lei amendă pe numele primarului UDMR din Sfântu Gheorghe pentru arborarea nelegală a drapelului Ungariei pe 15 martie

 1. De cate ori merge ulciorul la apa? says:

  Se pare ca amenda nu functioneaza, daca faptele se repeta. Ce ar fi ca dupa trei abateri sa isi piarda postul? Poate face cineva o propunere legislativa in acest sens.

 2. Georgian says:

  Nici o problema pentru el , este sponsorizat de Orban Victor !

 3. Gabriel Macamete says:

  Bagat direct in puscarie sa terminam cu nesimtirea

 4. Constantin says:

  Noi nu mai avem nici închisori? Băgat la răcoare, să-i vină mintea la cap.

 5. Adrix says:

  Maestru Arpad se joaca nu nervi nostrii. Este al treilea an consecutiv si tot nu se potoleste.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. 10.000 de lei amendă pe numele primarului UDMR din Sfântu Gheorghe pentru arborarea nelegală a drapelului Ungariei pe 15 martie"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-10-000-de-lei-amenda-pe-numele-primarului-udmr-din-sfantu-gheorghe-pentru-arborarea-nelegala-a-drapelului-ungariei-pe-15-martie/