EXCLUSIV. NOAPTEA MINȚII. La Sulina, românii din Basarabia sunt împiedicați să țină un minut de reculegere în memoria victimelor Pactului Ribbentrop-Molotov: Poate fi interpretat politic

August 23, 2019 •noaptea minții •Views: 242

După ce în iunie 2017 românii din Covasna și Harghita au fost împiedicați să intre cu drapelul României în incinta Muzeului Satului din București chiar de către conducerea instituției publice sub pretextul că ar putea deranja, acum a venit rândul unor indivizi angajați la Tabăra Sulina a Ministerului Tineretului și Sportului să se manifeste antiromânesc.

Vezi și Rezoluția Universității de Vară de la Izvorul Mureșului, un semnal de alarmă dar și un adevărat plan strategic de apărare a identității românilor de pretutindeni și a intereselor românești

Un grup de tineri români din Basarabia, invitați de Ministerul Tineretului și Sportului la Tabăra de la Sulina, a dorit să marcheze astăzi, printr-un moment de reculegere și intonarea imnului național al României, 80 de ani de la semnarea odiosului Pact Ribbentrop-Molotov, ale cărui efecte se mai fac resimțite și astăzi în Basarabia.

Vezi și EXCLUSIV. Românii din Covasna și Harghita, ÎMPIEDICAȚI să intre cu DRAPELUL ROMÂNIEI în Muzeul Satului din București

În mod oficial, Guvernul de la Chișinău a decretat doliu national ziua de 23 august, ziua în care rușii sarbatoresc intrarea cu tancurile în Chișinău (detalii aici).

În spiritul acestei decizii a Guvernului de la Chișinău, un grup de tineri români din Basarabia au dorit să țină un moment de reculegere și să intoneze imnului național al României în incinta Taberei de la Sulina. Mai mult, aceștia au legat o panglică neagră de doliu de drapelul Republicii Moldova arborat la intrarea în Tabăra de la Sulina.

Spiritul curat românesc al acestor tineri s-a lovit violent de imbecilitatea unor angajați ai Taberei Sulina care au avut grijă imediat să-i intimideze pe copii și să-i împiedice să se manifeste românesc.

Angajați ai Taberei Sulina i-au împiedicat pe românii din Basarabia să țină un moment de reculegere și au îndepărtat panglica neagră de doliu prinsă de drapelul Republicii Moldova. Indivizii și-au motivat gestul prin faptul că în tabără nu se face politică.

Tinerii basarabeni au fost îndrumați să mănânce și să facă plajă pentru ca gestul lor de a condamna Pactul Ribbentrop-Molotov să nu fie interpretat „politic”. Noaptea minții!

Incidentul probează odată în plus faptul că instituțiile publice ale statului român sunt înțesate de indivizi fără țară, lipsiți de cele mai elementare urme de demnitate națională și cu mentalitate de slugă.

Le recomand angajaților Taberei Sulina care sunt foarte atenți să nu deranjeze Rusia să citească Declaraţia pentru celebrarea Unirii Basarabiei cu Ţara Mamă adoptată anul trecut de Parlamentul României.

FOTO: Tabăra de la Sulina, facebook.com

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

4 Responses to EXCLUSIV. NOAPTEA MINȚII. La Sulina, românii din Basarabia sunt împiedicați să țină un minut de reculegere în memoria victimelor Pactului Ribbentrop-Molotov: Poate fi interpretat politic

 1. Brancoveanu Constantin says:

  sa nu uitam ce a spus si facut Sfantul Constantin Brancoveanu si imnul nostru national.

 2. Brancoveanu Constantin says:

  Fratilor,
  Regimul de continuitate communist (“pleaca ai nostril..vin ai nostril si noi ramanen ca prostii”) dovedit de domnul Ioan Rosca, care se lupta din 1990 pana azi cu morile de vant, pentru o minima dreptate a milioanelor de romani care au trecut si au murit prin inchisori, conduce Romania si azi pana la nivelul functionarilor de la nivelul celor mai insignifiante institutii. Un Lazlo Luca(alias Vasile Luca), Daday Lorand(alias Ducso Csaba -cel cu NINCS KEGYELEM-in traducere din limba ungara”sa omoram romani fara mila”-desconspirat de Raoul Sorban in Chestiunea Maghiara,p150, dupa ce si-a inceput “opera” in perioada interbelica si a continuat etnocidul romanilor pe toata durata celui de al doilea razboi mondial, fiiind promovat, pentru ca “si-a facut bine treaba”, ulterior, dupa “eliberarea” Ardealului de Nord de sub ocupatie hungarista, in 1944, de catre armata romana, in postura de inspector scolar pentru judetul Somes, si primar al orasului Dej, postura din care cu siguranta a continuat genocidul romanilor pana …probabil va fi si el beatificat alaturi de Marton Aron.), Alexandru Draghici( si el din calitatea de sef al Securitatii, “finalizand cu succes misiunea genocidara” a fost retras la Budapesta, unde a primit azil politic impreuna cu sotia Ghizela Vass in anii ’90), si alti foarte multi altii asemenea lor, cu nume de imprumut romanesti, s-au nu, fie ei fie “puitii” lor continua “opera” de exterminare a poporului roman, inceputa “oficial” pe 28 iunie 1940, in Basarabia, Bucovina de Nord,Bugeac si Tinutul Hertza(Luca Lazlo a reusit performanta ca in 8 luni de viceprimar al orasului Cernauti sa trimita spre moarte in jur de 30000 de romani doar din zona….fireste abia isi facea ucenicia,vz.Larry Watts-Fereste-ma Doamne de prieteni,p170), de la inceputul lui septembrie 1940 in Nordul Transilvaniei ,si in restul Romaniei, dupa 1945, ….continuand pana astazi dar sub o alta forma(aceiasi Marie dar cu alta palarie).Stiind cine este papusarul, trebuie incercata dezvaluirea faptelor lui, oprirea si contracararea .Dar in primul rand nadejdea in Domnul nostru Iisus Hristos si parafrazand pe Maresalul Ion Antonescu “legea credintei, legea muncii, legea educatiei severe si a sprijinului reciproc trebuie sa fie legile de temelie ale statului de maine; numai astfel va veni si ziua biruintei”….si a scaparii din sclavia turanica….daca nu pricepeti ca acolo suntem..tolerati_in propria tara.Cine ne opreste sa lucram cu noi insine in primul rand, unde suntem fiecare apoi cu cei de un cuget , ca sa ajungem, la dezideratul dorit ?

 3. Gina Herea says:

  Cu această atitudine,din partea autoritatilor romane locale șiiii nu numai…”NE MERITĂM
  SOARTA!!!” asta m’ar tenta să spun…dar nu
  acești mitici cu astfel de motivatii..NU AU COLOANĂ VERTEBRARĂ .
  NU SUNTEM NICI ..vasali unor entitati,nici sub vre-un imperiu…
  ACEASTĂ MENTALITATE,ATITUDINE,SLUGARNICIE,NEMERNICIE( A ACESTOR AUTORITATI CARE V-AU TULBURAT ) …TREBUIE SĂ SE SFARȘEASCĂ AICI ȘI ACUM.
  FITI /SĂ FIM ,INCISIVI* ,HOTĂRATI,PUTERNICI ȘI SĂ LUPTATĂM PENTRU IDEALUL ROMANESC, UNIREA TUTUROR ROMANILOR ȘI PLAIURILE ROMANEȘTI …IDEAL PENTRU CARE AU MURIT ATAT DE
  MULTI STĂBUNI!!!!
  NU PROVOCATI , SUB NICI-O FORMĂ,PE NIMENI*!
  VACANTĂ PLĂCUTĂ IN ROMANIA,EU VĂ DORESC!!!!💞

 4. Cătălin says:

  Ruşine!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. NOAPTEA MINȚII. La Sulina, românii din Basarabia sunt împiedicați să țină un minut de reculegere în memoria victimelor Pactului Ribbentrop-Molotov: Poate fi interpretat politic"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-noaptea-mintii-la-sulina-romanii-din-basarabia-sunt-impiedicati-sa-tina-un-minut-de-reculegere-in-memoria-victimelor-pactului-ribbentrop-molotov-poate-fi-interpretat-politic/