EXCLUSIV. Primarul UDMR din Cristuru Secuiesc, amendat DEFINITIV de instanță și obligat la plata unor penalități pentru că nu a executat o sentință definitivă

December 14, 2018 • UDMR • Views: 4385

Curtea de Apel Târgu Mureș a admis joi, 13 decembrie a.c., cererea Asociației Civice pentru Demnitate în Europa (ADEC) și a decis amendarea primarului UDMR din Cristuru Secuiesc, Rafai Emil, pentru refuzul de a pune în executare o sentință definitivă. Decizia Curții de Apel Târgu Mureș este definitivă.

Vezi și EXCLUSIV. Primarul UDMR din Corund, amendat de instanță pentru că nu execută o sentință definitivă

În timp ce se plâng instituțiilor europene și americane că le sunt încălcate drepturile (pretinse și închipuite), liderii UDMR refuză să pună în executare sentințe definitive și irevocabile, sfidând astfel nu doar Constituția României ci și sistemul judiciar românesc. Mai apoi, aceeași lideri UDMR, care acționează în favoarea intereselor Ungariei, se plâng că România nu ar fi stat de drept.

În luna februarie 2017 Tribunalul Harghita a admis acțiunea Asociației Civice pentru Demnitate în Europa (ADEC) și l-a obligat pe primarul UDMR al orașului Cristuru Secuiesc, Rafai Emil, să îndepărteze inscripția în limba maghiară „Varoshaza” amplasată nelegal pe fațada primăriei și să plătească cheltuieli de judecată.

Sentința Tribunalului Harghita a rămas definitivă prin decizia Curții de Apel Târgu Mureș din data de 17 noiembrie 2017 (detalii aici).

Vezi și EXCLUSIV. Primarul UDMR din Cristuru Secuiesc, sancționat de CNCD pentru DISCRIMINAREA ROMÂNILOR PE CRITERII ETNICE

Pentru a refuzat să pună în executare o sentință definitivă, Asociația Civică pentru Demnitate în Europa (ADEC) s-a adresat Tribunalului Harghita cu o cerere de amendare a edilului UDMR. Tribunalul Harghita a admis cererea ADEC în parte, doar sub aspectul amendării primarului UDMR pentru refuzul de a pune în executare o sentință definitivă.

ADEC a făcut recurs însă pentru a obține obligarea primarului UDMR din Cristuru Secuiesc la plata penalităților de întârziere.

Curtea de Apel Târgu Mureș a admis recursul ADEC și l-a obligat pe edilul din Cristuru Secuiesc la plata penalităților de întârziere în cuantum de 100 de lei pe zi.

Sentința Curții de Apel Târgu Mureș pe scurt: „Admite recursul formulat de reclamanta Asociaţia Civică pentru Demnitate în Europa (cu sediul), împotriva Sentinţei nr. 1087/24.07.2018 pronunţată de Tribunalul Harghita în dosarul nr. 649/96/2018. Casează în parte sentința atacată și în rejudecare pe fond în limitele casării admite acțiunea în contencios administrativ formulată de reclamanta Asociaţia Civică pentru Demnitate în Europa. Aplică Primarului Oraşului Cristuru Secuiesc, o amendă de 20% din salariul minim brut pe economie pe zi de întârziere care se face venit la bugetul de stat, începând cu data de 19.11.2017 şi până la executarea obligaţiei prevăzute în sentinţa civilă nr.295 din 22 februarie 2017 a Tribunalului Harghita. În temeiul art. 24 alineat 3 din Legea 554/2004 coroborat cu art. 906 alineat 2 Cod procedură civilă, începând cu data de 19.11.2017 şi până la executarea obligaţiei prevăzute în sentinţa civilă nr.295 din 22 februarie 2017 a Tribunalului Harghita, obligă Primarul Oraşului Cristuru Secuiesc la plata penalităţilor de întârziere de 100 lei pe zi în favoarea reclamantei. Definitivă . Pronunţată în ședință publică , azi, 13.12.2018”.

Decizia Curții de Apel Târgu Mureș este definitivă. 

FOTO: Președintele UDMR, Kelemen Hunor, sikerado.hu

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , , , , , ,

14 Responses to EXCLUSIV. Primarul UDMR din Cristuru Secuiesc, amendat DEFINITIV de instanță și obligat la plata unor penalități pentru că nu a executat o sentință definitivă

 1. balint says:

  Sentința a fost executată, vezi fotografia din linkul de mai jos:
  https://szekelyhon.ro/aktualis/furcsa-itelet-szuletett-a-szekelykereszturi-feliratperben

  Nu înteleg care-i problema dvs, în momentul în care inscripția a fost schimbată la traducerea corectă în limba maghiară (Polgármesteri hivatal). Inscripțiile bilingve sunt admise de legile României și a Uniunii Europene!

  • Dan Tanasa says:

   Eu nu am nicio problemă. Acum este executată, după ce l-am dat în judecată din nou pe primar. Vom vedea cât va fi cuantumul final al amenzii acum.

 2. SZÉKELY says:

  Vei platii!

 3. Constantin says:

  Minoritatile trebuie sa respecte legile facute de majoritate. Ca asa-i in democratie. Daca minoritatile sunt nemultumite de legile facute de majoritate, sa se deplaseze in tara unde ei sunt majoritate si fac legile.

 4. Barabás István says:

  Nu-mi place udmr-ul, ba chiar il urăsc. Nu-mi place de loc Rafai Emil, m-am săturat de el! Dar in situaţia de faţă sunt de partea lui si-l susţin 100%! Mi-e scarbă de sovinii turnători, denunţători nenorociţi!

  • Dan Tanasa says:

   :))) Mă bucur că îți provoc scârbă!

   • Barabás István says:

    Dacă ai vrea sa faci intr-adevăr ceva folositor, leagă-te de nelegalităti comise de liderii udmr-ului ce strigă la cer! Dar presupun ca nu pentru astea esti plătit!

    • Dan Tanasa says:

     Bine că le știi tu pe toate. Și ce altceva vrei să mai fac? De ce nu faci tu asta? Ești prea fricos, nu-i așa! :))

     • misu says:

      super ! nu sunt rasist..si nu am nimic cu minoritarii maghiarii,,am multi prieteni de etnie,,insa cee ce fac unii .. lasa d orit..si mi se pare firesc sa fie trasi la raspundere ca orice alt cetatean al acestei tarii..minoritarii trebuie sa stie ca tara le ofera drepturi,insa la fel trebuie sa stie ca au si obligatii

   • Eduard says:

    Respect Dan Tanasa

   • SZÉKELY says:

    Tiganule! Ai grija de tine! De aici incolo esti primul meu dusman! Daca ne intilnim, vom “vorbi” ca barbat-barbat!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Nu rata noutățile! Conectează-te!

Send this to a friend