EXCLUSIV. Sentință CAB: primarul UDMR din Târgu Secuiesc a discriminat români pe criterii etnice

March 11, 2021 •justitie •Views: 231

Curtea de Apel București a respins luni, 8 martie a.c., acțiunea primarului UDMR din Târgu Secuiesc, Bokor Tibor, prin care acesta a încercat să anuleze o hotărâre a Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) prin care a fost amendat pentru discriminarea pe criterii etnice a românilor.

Citește și EXCLUSIV. Primarul UDMR din Tomești, AMENDAT de instanță pentru discriminarea pe criterii etnice a românilor

În luna martie 2019 Asociația Civică pentru Demnitate în Europa (ADEC), condusă de Dan Tanasă, a sesizat CNCD cu privire la faptul că pe pagina de Facebook a Primăriei Târgu Secuiesc este promovat un eveniment public (un târg de produse tradiționale) exclusiv în limba maghiară, fapt ce constituie o discriminare pe criterii etnice a cetățenilor români necunoscători ai limbii maghiare.

CNCD a admis sesizarea ADEC și a emis Hotărârea nr. 54/22.01.2020, comunicată în data de 22.04.2020, prin care a decis că faptele constituie discriminare pe criterii etnice a românilor și a aplicat Primăriei Târgu Secuiesc o sancțiune contravențională cu amendă în cuantum de 2000 de lei pentru discriminarea românilor (detalii aici).

Primarul Bokor Tibor a contestat amenda în instanță însă Curtea de Apel București a respins acțiunea primarului UDMR (detalii aici): „Respinge acţiunea, ca neîntemeiată. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare, cererea de recurs urmând a fi depusă la Curtea de Apel Bucureşti. Pronunţată azi, 08.03.2021, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei”.

FOTO: Primarul UDMR din Târgu Secuiesc, Bokor Tibor, kezdi.ro

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Tags: , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

3 Responses to EXCLUSIV. Sentință CAB: primarul UDMR din Târgu Secuiesc a discriminat români pe criterii etnice

 1. Succes says:

  Jaj istenem, succes nemaipomenit!

  • Mihai says:

   Exact! De azi se ieftineste si pâinea, iar tuica va fi gratis la popota parlamentului.
   Tot înainte spre noi si noi succesuri! 😉

 2. Oltean Viorel says:

  Ce vor acești minoritari(1,23 milioane ) în toată România???Acolo unde ei sunt majoritari, în Covasna și Harghita, nu au nici un respect față de populația românească.Guvernele din România nu iau nici o măsură de 31 de ani.Statutul românilor din aceste județe ar trebui să fie special.Ungurii su uniune pe criterii etnice in Parlament, sunt mai tot timpul la guvernare de 31 de ani.Politica lor este de segregare .Nimeni nu ia nici o măsură, că supără partenerul de guvernare.Zonele in care românii sunt minoritari trebuie să beneficieze de statut special de minoritar aflat în pericol real de pierdere a identității….

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. Sentință CAB: primarul UDMR din Târgu Secuiesc a discriminat români pe criterii etnice"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-sentinta-cab-primarul-udmr-din-targu-secuiesc-a-discriminat-romani-pe-criterii-etnice/