EXCLUSIV. Sentință DEFINITIVĂ: Primarul UDMR din Gheorgheni, OBLIGAT de instanță să îndepărteze steagul secuiesc de pe domeniul public

April 21, 2023 •justitie •Views: 136

Curtea de Apel Târgu Mureș a respins vineri, 21 aprilie a.c., recursul primarului municipiului Gheorgheni împotriva sentinței Tribunalului Harghita prin care a fost obligat să îndepărteze steagul secuiesc de pe domeniul public.

Citește și EXCLUSIV. HALUCINANT. În Gheorgheni flutură steagul localității adoptat în 1941 după Dictatul de la Viena

Tribunalul Harghita a admis în data de 27 noiembrie 2018 acțiunea Asociației Civice pentru Demnitate în Europa (ADEC), condusă de Dan Tanasă, împotriva primarului municipiului Gheorgheni și la obligat pe edil să îndepărteze steagul secuiesc și steagul orașului de pe domeniul public al municipiului Gheorgheni.

Acțiunea în instanță pentru aplicarea legii a fost demarată de Asociația Civică pentru Demnitate în Europa (ADEC) în luna iulie 2018, după ce primarul din municipiul Gheorgheni, Nagy Zoltán (PCM), a refuzat să aplice legea.

Citește și EXCLUSIV. Sentință DEFINITIVĂ: Primarul UDMR din Gheorgheni, obligat să respecte LIMBA OFICIALĂ DE STAT

Tribunalul Harghita a dat dreptate ADEC și l-a obligat pe primarul Nagy Zoltan să îndepărteze cele două steaguri de pe domeniul public (detalii aici).

Sentința Tribunalului Harghita pe scurt (detalii aici): „Respinge excepţia lipsei calităţii procesuale pasive, a lipsei interesului şi a lipsei dovezii calităţii de reprezentant invocate de pârât. Admite acţiunea, în parte, formulată de reclamanta Asociaţia Civică pentru Demnitate în Europa (ADEC), cu sediul în Bucureşti, sector 3, B-dul Camil Ressu, nr. 68 împotriva pârâtului Primarul Municipiului Gheorgheni, cu sediul în municipiul Gheorgheni, str. Piaţa Libertăţii, nr. 27, judeţul Harghita. Obligă pârâtul să îndepărteze steagul Consiliului Naţional Secuiesc, cunoscut şi ca „steagul secuiesc”,de pe domeniul public al mun. Gheorgheni, din faţa casei de cultură. Obligă pârâtul să îndepărteze steagului albastru, steagul mun. Gheorgheni de pe domeniul public al mun. Gheorgheni, din faţa Primăriei Gheorgheni. Obligă pârâtul să plătească reclamantei suma de 50 lei cheltuieli de judecată. Cu drept de recurs ce se depune la Tribunalul Harghita, în 15 zile de la comunicare. Pron în şedinţă publică, astăzi, 27.11.2018”.

Primarul actual al municipiului Gheorgheni, UDMR-istul Csergo Tibor-Andras, a susținut cererea de recurs formulată de fostul primar PCM însă Curtea de Apel Târgu Mureș a respins cererea de recurs (dosar nr. 882/96/2018, detalii aici): „Respinge, ca nefondat, recursul formulat de Primarul Municipiului Gheorgheni, (cu sediul), împotriva Sentinţei civile nr. 1654 din data de 27.11.2018, pronunţată de Tribunalul Harghita în dosarul nr. 882/96/2018. Respinge cererea de intervenţie accesorie formulată de intervenienta Fundaţia Szekler Monitor, (cu sediul). Definitivă. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin intermediul grefei instanţei, azi 21.04.2023”.

Primăria Gheorgheni. Steagul adoptat după Dictatul de la Viena stă arborat în fața primăriei.

FOTO: Kelemen Hunor, președintele UDMR / Agerpres

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

One Response to EXCLUSIV. Sentință DEFINITIVĂ: Primarul UDMR din Gheorgheni, OBLIGAT de instanță să îndepărteze steagul secuiesc de pe domeniul public

  1. NAPOCA says:

    Felicitari !
    Tin tot timpul sa aduca in fata lumii, prin simboluri si actiuni ca au la activ un Holocaust impotriva romanilor, evreilor, slovacilor s.a. pentru care nu au fost judecati si nu au ispasit .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. Sentință DEFINITIVĂ: Primarul UDMR din Gheorgheni, OBLIGAT de instanță să îndepărteze steagul secuiesc de pe domeniul public"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-sentinta-definitiva-primarul-udmr-din-gheorgheni-obligat-de-instanta-sa-indeparteze-steagul-secuiesc-de-pe-domeniul-public/