EXCLUSIV. Sentință DEFINITIVĂ: Primarul UDMR din Sfântu Gheorghe, vinovat de DISCRIMINAREA PE CRITERII ETNICE a românilor

November 5, 2020 •justitie •Views: 166

Primarul UDMR din Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, se face vinovat de discriminarea pe criterii etnice a românilor. Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat ieri, 4 noiembrie, o decizie în acest sens.

Citește și EXCLUSIV. De peste 8 ani ziarul Primăriei Cristuru Secuiesc este redactat exclusiv în LIMBA MAGHIARĂ/ CNCD, incapabil să pună capăt discriminării pe criterii etnice a românilor

În luna noiembrie 2016 Asociația Civică pentru Demnitate în Europa (ADEC), condusă de Dan Tanasă, a sesizat CNCD cu privire la faptul că primarul UDMR al municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, a impus în mod ilegal cunoașterea limbii maghiare pentru ocuparea unui post de șofer la Primăria Sfântu Gheorghe, fapt ce constituie o discriminare pe criterii etnice a cetățenilor români necunoscători ai limbii maghiare (potrivit datele oficiale, peste 21% din populația orașului nu este de etnie maghiară).

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a admis sesizarea Asociației Civice pentu Demnitate în Europa (ADEC) și l-a sancționat contravențional pe primarul UDMR din Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, pentru fapte de discriminare pe criterii etnice a cetățenilor români necunoscători ai limbii maghiare pentru faptul că  a condiționat ocuparea unui post din Primăria Sfântu Gheorghe de cunoașterea limbii maghiare (detalii aici).

Antal Arpad a acționat în judecată ADEC în încercarea de a anula decizia CNCD însă în luna septembrie 2019 Curtea de Apel București a respins acțiunea edilului din Sfântu Gheorghe.

Sentința Curții de Apel București pe scurt (detalii aici): „Respinge actiunea ca neîntemeiată. Cu recurs în 15 zile de la comunicare. Pronuntată azi, 11.09.2019, în sedintă publică”.

Ieri, 4 noiembrie, Înalta Curte de Casație și Justiție a judecat recursul primarului Antal Arpad pe care însă l-a respins ca fiind nul. Decizia ÎCCJ pe scurt (detalii aici): „Admite excepţia nulităţii recursului, invocată din oficiu. Constată nul recursul declarat de recurentul-reclamant Primarul Municipiului Sfântu Gheorghe împotriva sentinţei civile nr. 434 din data de 11 septembrie 2019, pronunţate de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a VIII-a de contencios administrativ şi fiscal. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 4 noiembrie 2020”.

FOTO: Antal Arpad, facebook.com

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Tags: , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

7 Responses to EXCLUSIV. Sentință DEFINITIVĂ: Primarul UDMR din Sfântu Gheorghe, vinovat de DISCRIMINAREA PE CRITERII ETNICE a românilor

 1. Manipularea nu face bine!

  • Dan Tanasa says:

   Unde e manipularea?

   • asasiasa says:

    Dle Dan, cred ca aceste decizii ar trebui indosariate si trimise la consiliul Europei sa vada si ei ce inseamna “multiculturalismul” maghiar/secui ca nici ei nu mai stiu ce sunt de cand sunt manipulati de la buda!
    Sa vada si ei cine baga batul prin gard si cine este cu adevarat discriminat in acele judete nicidecum ei. Apropo cum a ramas cu acele carti pe care vi le-au sustras de la acea conferinta din Sf. Gheorghe parca?! Acolo din cate stiu este un caz penal care cred ca le-ar placea foarte mult celor de la UE sa vada la ce se dedau acesti “minoritari” ca sa se auda doar o singura parte a povestii si nicidecum adevarul.
    Mult succes in continuare, si daca au reactionat la articolele dvs. insemana ca faceti ce trebuie si sa nu renuntati!
    Votez AUR la aceste alegeri!

 2. Marian says:

  În vest părerea celor mai mulți este că maghiarii sunt persecutați de români. Guvernanții nu doar că nu fac nimic pt a prezenta imaginea corectă dar nici măcar nu mișcă un deget pt a-i ajuta pe românii victime ale extremismului maghiar.

 3. Radu florin says:

  Acțiunile dumneavoastra mi se par de bun simț nici-decum sa atace sau insulte demnitatea vreunei etnii, nicăieri în lume nu mai exista asa guvernanti trădători și neiubitori de țară, de aceea vreau sa va multumesc și să vă spun că va iubesc pentru ceea ce faceti , România nu trece pintr-o criza de patrioti , România trece printr-o criza de oameni ei fiind dezumanizati de bani și de grija zilei de maine !încă o dată va multumesc pentru ceea ce faceti și va asigur de suportul meu atât cât o sa pot!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. Sentință DEFINITIVĂ: Primarul UDMR din Sfântu Gheorghe, vinovat de DISCRIMINAREA PE CRITERII ETNICE a românilor"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-sentinta-definitiva-primarul-udmr-din-sfantu-gheorghe-vinovat-de-discriminarea-pe-criterii-etnice-a-romanilor/