EXCLUSIV. TÂRGU SECUIESC. Bustul criminalului de români Károly Kratochvil, ÎNDEPĂRTAT

June 13, 2019 •UDMR •Views: 1153

Un bust al lui Károly Kratochvil, comandant al Regimentului 4 Infanterie Honvezi din compunerea Brigăzii 39 Infanterie Honvezi și comandant al Diviziei Secuiești, amplasat în centrul municipiului Târgu Secuiesc fără avizele legale a fost îndepărtat.

Vezi și Reţeta ungurească de fabricare a eroilor. Studiu de caz: Károly Kratochvil

Președintele Consiliului Județean Covasna, Tamas Sandor, lider al organizației județene Covasna a UDMR, a participat în data de 17 ianuarie a.c. la Târgu Secuiesc la o depunere de coroane de flori la bustul lui Károly Kratochvil, un ofițer al armatei austro-ungare (detalii aici).

Károly Kratochvil a comandat Regimentul 4 Infanterie Honvezi din compunerea Brigăzii 39 Infanterie Honvezi și apoi Divizia Secuiască.

Istoricul Marius Diaconescu consideră că Károly Kratochvil este un criminal de război transformat în erou de propaganda maghiară (detalii aici).

Halucinant este faptul că, în mod ilegal, cultul personalității acestui criminal de război este promovat în spațiul public chiar de către membrii ai UDMR care îl glorifică fără jenă Kratochvil.

Bustul lui Kratochvil este amplasat în centrul municipiului Târgu Secuiesc, condus de primarul UDMR Bokor Tibor, fără a avea avizele legale în vigoare, după cum reiese dintr-o adresă a Direcției Județene pentru Cultură Covasna.

Astfel, potrivit DJC Covasna, bustul lui Kratochvil este amplasat în centrul municipiului Târgu Secuiesc, pe domeniul public, fără a avea avizele legale din partea Primăriei Târgu Secuiesc, condusă de UDMR-istul Bokor Tibor, încă din anul 2009 (detalii aici).

Sesizată cu privire la aceste aspecte, conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Covasna a deschis un dosar penal cu privire la săvârșirea infracțiunii de „executare fără autorizație de construire a lucrărilor” (detalii aici).

Între timp, bustul lui Kratochvil a fost îndepărtat de pe soclul pe care era amplasat în centrul municipiului Târgu Secuiesc. În cursul zilei de astăzi trecătorii au observat că acesta nu mai este amplasat pe soclu.

13 iunie 2019. Bustul lui Károly Kratochvil a fost îndepărtat de pe soclul pe care era amplasat.

FOTO: Liderul UDMR Tamas Sandor, cu pălărie, la bustul lui Károly Kratochvil, 17 ianuarie 2019, facebook.com

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

5 Responses to EXCLUSIV. TÂRGU SECUIESC. Bustul criminalului de români Károly Kratochvil, ÎNDEPĂRTAT

 1. Kermit Von Klausenberg says:

  Bustul, … ca bustul … dar numele criminalului si teroristului ungur a fost sters de pe soclu?

 2. Constantin says:

  Si Tamas Sandor nu trebuie sa fie trimis in judecata pentru incalcarea legii ??

  Vedeti legea pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 31/2002 privind interzicerea organizaţiilor şi simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob şi a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni contra păcii şi omenirii.

 3. Istvan says:

  Trebuia sa dai in judecata , nu? Ce fel de patriot esti?

 4. Ovidiu says:

  Ce se intampla ? O minune ?…S-a apucat statul “roman” sa nu mai tolereze propaganda maghiara in Romania ?
  Dar atunci (daca nu statul, istoria, cultura, pana si cimitirele eroilor) ce o sa mai vanda ? Cu ce o sa mai faca troc politcienii romani cu UDMR ? ..Ca retrocedarile s-au cam terminat, restul sa privatizat deja la austrieci, germani, olandezi. etc…Ce o sa mai poate oferi la schimb ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. TÂRGU SECUIESC. Bustul criminalului de români Károly Kratochvil, ÎNDEPĂRTAT"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-targu-secuiesc-bustul-criminalului-de-romani-karoly-kratochvil-indepartat/