UDMR a dat jos guvernul PSD, PSD s-a „răzbunat”: l-a votat pe UDMR-istul Asztalos Csaba pentru un nou mandat de 5 ani la CNCD

July 1, 2020 •opinie •Views: 418

La opt luni de la momentul în care UDMR a votat moțiunea de cenzură care a dus la căderea Guvernului Dăncilă, sub conducerea lui Marcel Ciolacu PSD s-a „răzbunat” cât se poate de original: a votat un UDMR-ist pentru un nou mandat de 5 ani în fruntea CNCD.

Citește și Mulțumesc frumos celor 42 de parlamentari care au votat astăzi pentru mine la CNCD / PSD-istul „prin prezenta î-mi depun candidatura” a ajuns membru în CNCD

PSD-iștii au uitat foarte repede faptul că UDMR le-a „răsturnat” guvernul în octombrie 2019. Mai mult decât atât chiar, PSD-iștii au uitat foarte repede că în urmă cu un an UDMR se „ștergea pe picioare” cu guvernul PSD în scandalul provocat tot de UDMR în cazul Cimitirului internațional de la Valea Uzului. În iunie 2019 cine a vrut să vadă a văzut cum UDMR acționează în interesul Ungariei, tratând cu dispreț conducerea politică de la acea vreme, adică pe cei de la PSD.

Ce-a făcut Marcel Ciolacu, actualul lider al PSD, atunci când a fost cazul să întoarcă favoarea celor de la UDMR pentru modul execrabil în care UDMR-iștii s-au comportat cu cei de la PSD? Păi exact asta a făcut: le-a întors celor de la UDMR favorul și l-a votat pe Asztalos Csaba pentru un nou mandat de 5 ani la conducerea CNCD.

CNCD, instituția UDMR nu a statului român

Votul de ieri a mai lămurit, pentru mine cel puțin, o chestiune foarte importantă. Aceea că CNCD nu este instituția statului român, așa cum în mod eronat și prostesc am crezut. Nu! CNCD este instituția privată a UDMR, singura și eterna formațiune politică care poate conduce CNCD. În România trăiesc 18 minorități naționale dar CNCD trebuie musai condus exclusiv de UDMR (chestiune care reprezintă în sine o discriminare pe criterii etnice a celorlalte minorități naționale din România! Dar asta e doar un detaliu care nu deranjează pe nimeni).

După ce ieri Parlamentul a votat pentru un nou mandat de 5 ani la CNCD în cazul UDMR-istului Asztalos Csaba, astăzi acesta a fost ales președinte al CNCD pentru încă un mandat de 5 ani. Puțină lume știe că Asztalos Csaba este președintele instituției de 15 ani și este membru în CNCD de 18 ani.

Problema domnului Asztalos nu este aceea că este membru UDMR. În opinia mea de simplu cetățean român problema lui Asztalos este că deși este demnitar al statului român, numit de Parlamentul României, acesta se comportă și acționează ca un demnitar al Ungariei. În locul discreției și al echidistanței cu care ar trebui să acționeze un demnitar numit de Parlamentul României, Asztalos utilizează aroganța specifică mai degrabă unui grof stăpân peste o feudă.

Asztalos este un susținător înfocat al separatismului pe criterii etnice al așa-zisului ținut secuiesc. Deși e demnitar al statului și ar trebui să manifeste discreție, Asztalos susține public autonomia teritorială pe criterii etnice pentru care acționează UDMR și care este suținută de Ungaria (detalii aici și aici).

Asztalos, demnitar al statului român, a preluat și a propagat în spațiul public fake-news-ul inițiat de UDMR în cazul primarului UDMR din Ditrău (detalii aici). Deși este un demnitar român, numit de Parlament, și ar fi trebuit să se abțină de la afirmații publice părtinitoare, Asztalos a acționat în acest caz ca un politruc UDMR și ca un demnitar al Ungariei, propagând în mod iresponsabil un fake-news abject.

Prin acțiunile sale publice, Asztalos se face vocea Budapestei la București, după cum a dovedit-o și la începutul acestui an într-un interviu (detalii aici).

Citește și Pictorul Paul Hitter, etnic maghiar, către șefulul CNCD, UDMR-istul Asztalos Csaba: „Ești o rușine pentru mine ca minoritar maghiar”

Sub conducerea lui Asztalos, CNCD este utilizat ca mijloc de epurarea etnică a românilor din Covasna și Harghita. Deși a emis deja câteva zeci de decizii prin care a constatat un adevărat proces de epurare etnică a românilor din Covasna și Harghita și deși este obligat legal să ia măsuri pentru a stopa acest proces, CNCD-ul condus de Asztalos refuză să acționeze în interesul populației românești din cele două județe discriminată chiar de către colegii de partid ai lui Asztalos (detalii aici și aici).

Președintele Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD), UDMR-istul Csaba Ferenc Asztalos, demnitar al statului român numit în funcție de Parlament, a participat în data de 21 ianuarie 2020 la ceremonia organizată în Ambasada Ungariei cu ocazia decorării lui Lucian Boia (detalii aici). Asztalos nu a explicat public care este motivul pentru care se afla acolo la un eveniment care viza o persoană particulară. Motivul este însă evident pentru cei care i-au urmărit activitatea.

Marcel Ciolacu are impresia că va conduce câteva decenii PSD. Așa a crezut și Liviu Dragnea de fiecare dacă când făcea concesii mizerabile UDMR-ului. Nici Dragnea și nici Ciolacu nu înțeleg noțiunea de demnitate iar acest neajuns al celor doi servește de minune intereselor UDMR și ale Ungariei.

FOTO: Marcel Ciolacu/Agerpres

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Tags: , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

One Response to UDMR a dat jos guvernul PSD, PSD s-a „răzbunat”: l-a votat pe UDMR-istul Asztalos Csaba pentru un nou mandat de 5 ani la CNCD

  1. Eleonora says:

    Marcel Ciolacu NU este demn de a rămâne in continuare la conducerea PSD-ului , nici după alegerile pentru alegerea noului președinte de partid.!!! Are atâta falsitate in declarația lui ca NU merita o clupa. Este tipul de politician care după ce Ca termina o facultate obscura neacreditata la particular se arunca in politica românească.!!! Cred ca și-a gresit profesia acest domn Ciolacu.!!! Dacă o tine tot așa in declarații nu o sa-l msi creadă nimeni.!!! Sa ne aducem aminte cum ii fugara lumea pe liderii PSD in luna mai 2019 pentru alegerile europarlamentare.!!! Asta își dorește și acest domn , care vorbește mult dar NU spune mai nimic.!!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "UDMR a dat jos guvernul PSD, PSD s-a „răzbunat”: l-a votat pe UDMR-istul Asztalos Csaba pentru un nou mandat de 5 ani la CNCD"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/udmr-a-dat-jos-guvernul-psd-psd-s-a-razbunat-l-a-votat-pe-udmr-istul-asztalos-csaba-pentru-un-nou-mandat-de-5-ani-la-cncd/