UDMR a inventat o nouă etnie: maghiarul-secui

June 19, 2019 •sovinism maghiar •Views: 577

Mă fascinează apetența liderilor UDMR pentru minciună. Mai mari sau mai mici, complet lipsiți de scrupule, liderii UDMR nu se dau în lături de la nimic când e vorba să mintă, să fabrice idei false, să manipuleze.

Vezi și UDMR-istul Tamas Sandor îi ține locul condamnatului pentru terorism Beke Istvan la bustul lui Károly Kratochvil

Un elev care termină ciclul gimnazial și a avut minime preocupări în domeniul istoriei a auzit despre Unio Trium Nationum, adică despre alianţa dintre nobilimea maghiară, patriciatul săsesc și pătura conducătoare secuiască (recomand o scurtă lectură pe acest subiect aici și aici). Așadar, și un copil știe că secuii și maghiarii sunt două popoare diferite, primii fiind asimilați etnic de cei din urmă.

Propaganda maghiară instrumentată de Budapesta, care utilizează UDMR pe post de trompetă a revizionismului maghiar, a inventat ideea autonomiei teritoriale pe criterii etnice a așa-zisului ținut secuiesc. Secuii nu mai există, fiind asimilați de maghiari. Doar că maghiarii nu puteau lupta pentru autonomia maghiară în Transilvania pentru că asta ar fi însemnat revizionism pe față, așa că au apelat la o minciună cu scopul de a manipula opinia publică din România și din Occident. Așa a apărut lupta pentru autonomie a secuilor. Care secui nu mai există, pentru că refuză să se declare secui la recensământul oficial. Pentru autonomia asta a secuilor luptă însă maghiarii. Știu, nu mai înțelegeți nimic, nu-i așa? Asta e și ideea!

Campania pentru alegerile europarlamentare din 26 mai a.c. a constituit un nou prilej pentru elita UDMR să apese pedala naționalismului retrograd care îi garatează de fiecare dată voturi și de pe urma căreia profită politicienii UDMR. Și de această dată minciuna și-a făcut loc în discursul politicienilor UDMR care manipulează fără jenă și vehiculează tot felul de concepte realmente stupide cu scopul de a profita politic, adică financiar.

Așa se face că liderul UDMR Covasna, Tamas Sandor, unul dintre cei mai radicali lideri ai UDMR, a fabricat pur și simplu o nouă etnie: maghiarul-secui.

Într-un editorial apărut în data de 24 mai a.c. în cotidianul Szekely Hirmondo (detalii aici), intitulat „Înainte, secui!”, prin care Tamas făcea un apel lacrimogen cu un mesaj naționalist către electoratul UDMR, politicianul UDMR a utilizat sintagma „maghiar-secui”. „ Székely-magyarok vagyunk: a mi utunk a magyar nemzet útja!”, în traducere „Suntem maghiari-secui: calea noastră este calea națiunii maghiare!”.

Știm așadar că secuii și maghiarii au fost două popoare diferite, primii fiind asimilați de maghiari. Aflăm acum, din gura unui lider UDMR, că de fapt maghiarii din România sunt maghiari-secui. Cum vine asta? E simplu: maghiarii din România sunt de fapt maghiari-secui pentru că secuii luptă „legitim” pentru autonomie teritorială pe criterii etnice în așa-zisul ținut secuiesc în timp ce aparțin națiunii maghiare, și deci Ungariei!

Evident, și această idee a „maghiarilor-secui” este doar o manipulare ordinară menită să sprijine, alături de steagul secuiesc, invetat și el recent, propaganda iredentistă a Ungariei în Transilvania.

Later edit: Recomand și niște documente oficiale despre unguri, secui și sași aici.

FOTO: Liderul UDMR Tamas Sandor, youtube.com

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

3 Responses to UDMR a inventat o nouă etnie: maghiarul-secui

  1. Pacala says:

    Ba, Bula, inca te mai platesc “prietenii” tai “din umbra” pentru astfel de ineptii?!? Aaa, da, sa-ti amintesc (desi ti-am mai spus): esti un jeg de om. Doar atat, asta spune totul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "UDMR a inventat o nouă etnie: maghiarul-secui"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/udmr-a-inventat-o-noua-etnie-maghiarul-secui/