Despre intelectuali de mucava deghizați în oameni de cultură

November 26, 2018 •opinie •Views: 1198

Cum era de așteptat, niciun angajat al Teatrului „Andrei Mureșanu” nu s-a delimitat de limbajul de cocalar al actorului Ion Fiscuteanu Jr. sau al soțului managerului TAM. Mai mulți actori ai teatrului, instituție publică de cultură, m-au înjurat și m-au linșat public la îndemnul managerului TAM Anna Popa. Subliniez faptul că autorii acestor gesturi mizerabile la adresa mea sunt angajați ai unei instituții de cultură.

Vezi și REVOLTĂTOR. De Ziua Națională, singurul teatru românesc din Covasna și Harghita pune în scenă o COMEDIE în care se vorbește despre corupție și șantaj

Care a fost fapta deosebit gravă pe care am comis-o? Am opinat public despre o piesă de teatru, opera unui dramaturg ungur, având ca subiect anul 1918, ce urmează să fie pusă în scenă la Teatrul „Andrei Mureșanu”. În anul Centenarului Marii Uniri, chiar de Ziua Națională, pe scena singurului teatrul românesc din județele Covasna și Harghita nu se va juca vreo piesă de teatru care să evidențieze momentul istoric de la 1 decembrie 1918. Conducerea TAM a considerat nedemn să elogieze în acest fel momentul 1 decembrie 1918. În schimb, pe scena TAM se va juca, pe foarte mulți bani publici,  o comedie despre anul 1918 cu drapelul Ungariei pe afiș, a unui producător de etnie maghiară care s-a remarcat deja la Târgu Mureș cu o piesă de teatru în care batjocorește simbolul marelui voievod Mihai Viteazul (detalii aici). Conducerea TAM nu a comunicat care este legătura între comedie cu anul 1918, un an atât de important în istoria românilor.

Nu am atacat pe nimeni la persoană. Nu am jignit pe nimeni. Nu am proferat injurii la adresa vreunui actor, la adresa managerului și nu am intrat în viața persoanlă a nimănui. Mi-am permis doar să „atac” o piesă de teatru. Mi-am permis doar să-mi exprim public opinia cu privire la o piesă de teatru care, în opinia mea, reprezintă o batjocorire a momentului istoric al Centenarului. Opinia mea a fost împărtășită și de Prefectura Covasna care a luat decizia să nu promoveze această piesă de teatru în programul oficial al Zilei Naționale.

Cu ce m-am ales în schimb? Atacul meu la adresa unei piese de teatru mi-a adus în schimb replici suburbane din partea actorilor și a soțului managerului Anna Popa, Marius Popa. Am fost jignit și s-a intrat cu bocancii în viața mea personală.

Tupeul meu i-a trezit la viață pe o parte din actorii teatrului, veritabili intelectuali de mucava cu limbaj de cocalar deghizați în oameni „de cultură”. Primul care a ieșit la atac a fost actorul Ion Fiscuteanu Jr.. „Cum cacat te’ai maritat cu animalu ala? Ala e bolnav rau!”. Acesta este mesajul pe care Ion Fiscuteanu Jr., actor al Teatrului „Andrei Mureșanu”, condus de managerul Anna Popa, l-a transmis, ieri seară, mult după miezul nopții, soției mele, prin intermediul rețelei de socializare Facebook (proba foto aici).

Hora cocalarilor a fost lărgită de Marius Popa, nimeni altul decât soțul managerului Anna Popa (detalii aici), actrița Elena Popa (detalii aici), și mai nou de actorul Sebastian Marina, celebru pe scara blocului.

Nu obișnuiesc să polemizez cu proștii. Nu o voi face nici de această dată. Mă voi limita doar la a semnala faptul că niște oameni de „cultură”, plătiți din fonduri publice, m-au insultat, m-au atacat la persoană, pentru că mi-am permis să opinez despre o piesă de teatru.

P.S. 1: Inevitabil, acest episod mi-a amintit de vorbele foarte profunde ale maestrului Tudor Gheorghe: „Ține minte ce spun acum: de fiecare dată oamenii de valoare sunt singulari! De fiecare dată jagardelele sunt unite”!

P.S. 2: Pentru intelectualii angajați la TAM este perfect normal să înjuri un om și să intri în viața lui personală doar pentru că a comentat la adresa unei piese de teatru. Grețos!

FOTO: Anna Popa, managerul TAM, romanianactors.com

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

3 Responses to Despre intelectuali de mucava deghizați în oameni de cultură

  1. Victoria says:

    Stimate domn, mergeti sa discutati cu un psiholog! Va rugam.

  2. Geo Stanca says:

    Saracul de tine. Victima de serviciu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "Despre intelectuali de mucava deghizați în oameni de cultură"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/despre-intelectuali-de-mucava-deghizati-in-oameni-de-cultura/