EXCLUSIV. Primarul UDMR din Remetea, amendat a TREIA oară de CNCD pentru discriminarea pe criterii etnice a românilor

July 2, 2021 •discriminarea romanilor •Views: 132

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a admis sesizarea Asociației Civice pentru Demnitate în Europa (ADEC), reprezentată de Dan Tanasă, și l-a sancționat contravențional pe primarul UDMR din comuna Remetea pentru fapte de discriminare pe criterii etnice a cetățenilor români necunoscători ai limbii maghiare.

Citește și EXCLUSIV. Primarul UDMR din Ciumani, sancționat a CINCEA oară de CNCD pentru discriminarea pe criterii etnice a românilor/ Márton László Szilárd, amendat din nou de CNCD cu 2000 de lei

În luna octombrie 2020, ADEC sesizat CNCD cu privire la faptul că Primăria Remetea, județul Harghita, condusă de primarul UDMR Laczko-Albert Elemer are o pagină de internet editată exclusiv în limba maghiară.

CNCD a admis sesizarea ADEC și a emis Hotărârea nr. 385/12.05.2021, prin care a decis că faptele primarului UDMR din Remetea, Laczko-Albert Elemer, constituie o discriminare pe criterii etnice la adresa cetățenilor români necunoscători ai limbii maghiare.

CNCD i-a aplicat primarului UDMR din Remetea sancțiunea contravențională cu amendă în cuantum de 2000 de lei fără însă să-i facă nicio recomandare edilului în privința editării paginii de internet a primăriei și în limba oficială de stat.

În luna noiembrie 2019, CNCD l-a sancționat contravențional pe primarul comunei Remetea, tot cu amendă în cuantum de 2000 de lei, pentru discriminarea pe criterii etnice a românilor, pentru faptul că pagina de internet a instituției publice este redactată exclusiv în limba maghiară (detalii aici).

În luna decembrie 2018, CNCD l-a sancționat contravențional pe primarul comunei Remetea cu amendă în cuantum de 2000 de lei pentru discriminarea pe criterii etnice a românilor după ce primarul Laczko-Albert Elemer edita ziarul primăriei exclusiv în limba maghiară (detalii aici).

Fragment din Hotărârea nr. 385/12.05.2021

FOTO: Kelemen Hunor / Agerpres

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Tags: , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

7 Responses to EXCLUSIV. Primarul UDMR din Remetea, amendat a TREIA oară de CNCD pentru discriminarea pe criterii etnice a românilor

 1. tatiana panaitescu says:

  Pentru ce această umilință/ a românilor/ de a se lăsa discriminați în propria țară / care sunt legile Uniunii Europene ?
  Să le aplicăm !
  Ne-au falsificat numele/ după niște principii stricte/ ca să iasă bine la recensăminte/ ne-au obligat să facem armată în perioada feudală/ ne-au torturat pe Horia, Cloșca, pe Avram Iancu – l-au nesocotit,/ am suportat diktatul de la Viena/ am pierdut teritorii și Fundația marelui om de cultură și filantrop – Gojdu.
  Ce drepturi au avut românii în teritoriile lor / ale ungurilor /? //

 2. Mihai says:

  Si ce vei face dacã si în acest caz justitia îti va pune bete-n roate, ca în cazul hotãrârii privind primarul din Ciumani (vezi aici: http://portal.just.ro/2/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=200000000376624&id_inst=2)?

 3. Marius Bulgea says:

  Ziarul primariei se adreseaza locuitorilor comunei. Dat fiind ca in comuna respectiva nu exista o singura persoana care sa nu vorbeasca limba maghiara, nu a fost discriminat nimeni.

  • Dan Tanasa says:

   Primăria este o instituție publică a statului român, nu a UDMR, iar singura limbă oficială de stat în România este limba română.

 4. Iulian says:

  Cam mica amenda

 5. Rodica dumitrascu says:

  Eu am o parere foarte proasta la adresa romanilor pentru ca se lasa discriminati si nu fac nimic ,ungurii stiu sa se apere pe ei,dar noi romanii suntem dusmanosi unul cu altul,nu ne aparam unul pe altul si ei isi permit si si-au permis mereu.ce popor de mamaligari suntem noi ca ne lasam mereu calcati in picioare,nici nu stiu cum am rezistat atatia ani sa fim poporul roman cu asa oameni.Ati vazut ce atitudine are victor orbana cons.european,ce semn si sigur pe el isi exprima opiniile?cand vom fi si noi asa vom fi respectati in lume!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. Primarul UDMR din Remetea, amendat a TREIA oară de CNCD pentru discriminarea pe criterii etnice a românilor"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-primarul-udmr-din-remetea-amendat-a-treia-oara-de-cncd-pentru-discriminarea-pe-criterii-etnice-a-romanilor/