EXCLUSIV. Sentință DEFINITIVĂ: primarul UDMR din Sfântu Gheorghe a încălcat DIN NOU limba oficială de stat

March 12, 2021 •justitie •Views: 152

Curtea de Apel București a respins marți, 9 martie a.c., recursul primarului UDMR din Sfântu Gheorghe împotriva sentinței Tribunalului București prin care a fost obligat să respecte limba oficială de stat în cazul unei inscripții amplasată pe clădirea Liceului Szekely Miko.

Citește și EXCLUSIV. Sentință DEFINITIVĂ: Primarul UDMR din Ozun a încălcat limba oficială de stat/Edilul, obligat de instanță să înlocuiască toate plăcuţele cu denumirile străzilor

Asociația Civică pentru Demnitate în Europa (ADEC), condusă de Dan Tanasă în calitate de președinte, s-a adresat instanței de judecată pentru a-l obliga pe primarul UDMR din Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, lider al organizației UDMR Sfântu Gheorghe, să respecte caracterul de limbă oficială de stat al limbii române în cazul unei inscripții amplasată la intrarea în Liceul Szekely Miko.

Tribunalul București a dat dreptate reclamantei ADEC și l-a obligat pe primarul UDMR din Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, să respecte limba oficială de stat.

Citește și EXCLUSIV. Primarul UDMR din Sfântu Gheorghe, obligat DEFINITIV de instanță să înlăture o inscripție în limba maghiară de pe o clădire publică

Sentința Tribunalului București pe scurt (detalii aici): „Admite acţiunea. Obligă pârâtul să amplaseze înscripţiile” Alapitva” şi “Gegrundet” sub înscripţia ” Înfiinţat”. Obligă pârâtul la cheltuieli în sumă de 50 lei. Cu recurs”.

Antal a făcut recurs în cauză care însă a fost respins de Curtea de Apel București (detalii aici): „Respinge recursul formulat de recurenta-pârâtă Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe, ca nefondat. Definitivă. Pronunţată azi, 09.03.2021, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei”.

Primarul UDMR Antal Arpad a fost obligat de instanțe, în repetate rânduri, prin sentințe definitive, să respect limba oficială de stat din România.

Citește și EXCLUSIV. Primarul UDMR din Sfântu Gheorghe, obligat de instanță DIN NOU să respecte limba oficială de stat

FOTO: Antal Arpad / facebook.com

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Tags: , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

One Response to EXCLUSIV. Sentință DEFINITIVĂ: primarul UDMR din Sfântu Gheorghe a încălcat DIN NOU limba oficială de stat

  1. FORD says:

    A fost prezentat la stiri zilele trecute cazul unei doamne oarbe, printre alte afectiuni internata la un spital In Bihor, care a “iesit” pe geam si a murit, fiind gasita la mai bine de 24 de ore de la deces. AUTORITATILE, COLEGIUL MEDICILOR, MILITIA, NIMENI NU S-A SESIZAT SAU AUTOSESIZAT.Oare pentru ca directoarea spitalului este unguroaica si probabil tot personalul medical ? Pentru UNGURI NU EXISTA LEGE ? vorbim de moartea unei fiinte umane, care poate fi tot atat de bine si un omor….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. Sentință DEFINITIVĂ: primarul UDMR din Sfântu Gheorghe a încălcat DIN NOU limba oficială de stat"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-sentinta-definitiva-primarul-udmr-din-sfantu-gheorghe-a-incalcat-din-nou-limba-oficiala-de-stat/