UN PROIECT NECESAR. Proiect de lege pentru combaterea antiromânismului

July 4, 2018 •Parlamentul Romaniei •Views: 1064

Un proiect de lege semnat de parlamentari PMP, dar şi de la USR şi PSD, pentru „prevenirea şi combaterea antiromânismului” prevede că persoanele care promovează idei sau doctrine antiromâneşti sunt pedepsite cu închisoare de până la trei ani, în timp ce „constituirea unui grup cu caracter antiromânesc” se pedepseşte cu închisoare de până la 10 ani, transmite news.ro.

Vezi și VIDEO. Primarul UDMR din Miercurea Ciuc: ,,(…) Toată lumea care trăieşte din impozite, din impozitele secuilor, trebuie să ne cunoască limba, limba noastră maternă”

Potrivit proiectului pentru „combaterea antiromânismului” depus la Senat şi iniţiat de deputatul PMP Marius Paşcan, se pedepseşte cu închisoarea de la 3 luni la 3 ani şi cu interzicerea unor drepturi promovarea ideilor şi doctrinelor antiromâneşti, în timp ce distribuirea şi punerea la dispoziţia publicului a materialelor antiromâneşti constituire infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la un an la cinci ani.

În proiect se precizează că nu vor fi pedepsite persoanele care denunţă existenţa unei astfe de organizaţii.

Fișa proiectului legislativ aici.

Nota mea: De ani de zile atrag atenția opinie publice cu privire la faptul că în România nu există vreo prevedere legală care să pedepsească ofensa adusă însemnelor naționale sau propaganda antiromânească. Orice cetățean poate batjocori drapelul național al României sau Imnul național fără să suporte nicio consecință legală (un exemplu aici). În timp ce în Germania, spre exemplu, un gest obscen în spațiul public te poate costa 4000 de euro amendă (detalii aici), în România nu riști absolut nimic dacă batjocorești simbolurile naționale. În timp ce Bucureștiul se face că nu vede, în Transilvania este promovată în mod agresiv de ani buni o propagandă antiromânească. Principalii vectori ai promovării antiromânismului în România sunt UDMR, presa de limbă maghiară din România și Ungaria. Sunt batjocorite simbolurile naționale și istoria românilor și se promovează agresiv șovinismul. Există deja foarte multe cazuri în care drapelul României sau Imnul național au fost batjocorite (exemple aici, aici, aici și aici) iar istoria românilor este pur și simplu călcată în picioare (exemple aici, aici și aici). Incitarea la ură, șovinismul și antiromânismul sunt promovate activ în spațiul public de lideri ai UDMR (exemple aici și aici). Ca atare, sunt de părere că acest proiect este mai mult decât benefic cu atât mai mult cu cât Parlamentul României a adoptat deja un proiect pentru combaterea antisemitismului.

FOTO: Marius Pașcan, news.ro

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "UN PROIECT NECESAR. Proiect de lege pentru combaterea antiromânismului"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/un-proiect-necesar-proiect-de-lege-pentru-combaterea-antiromanismului/