EXCLUSIV. Amplasarea bustului lui Károly Kratochvil la Târgu Secuiesc, PENALĂ / Dosarul penal, clasat / Bustul a fost îndepărtat

October 19, 2020 •justitie •Views: 173

Un bust al lui Károly Kratochvil, comandant al Regimentului 4 Infanterie Honvezi din compunerea Brigăzii 39 Infanterie Honvezi și comandant al Diviziei Secuiești, amplasat în centrul municipiului Târgu Secuiesc fără avizele legale a fost îndepărtat în luna iunie 2019.

Citește și Reţeta ungurească de fabricare a eroilor. Studiu de caz: Károly Kratochvil

Președintele Consiliului Județean Covasna, Tamas Sandor, lider al organizației județene Covasna a UDMR, a participat în data de 17 ianuarie 2019 la Târgu Secuiesc la o depunere de coroane de flori la bustul lui Károly Kratochvil, un ofițer al armatei austro-ungare (detalii aici).

Károly Kratochvil a comandat Regimentul 4 Infanterie Honvezi din compunerea Brigăzii 39 Infanterie Honvezi și apoi Divizia Secuiască. Istoricul Marius Diaconescu consideră că Károly Kratochvil este un criminal de război transformat în erou de propaganda maghiară (detalii aici). Halucinant este faptul că, în mod ilegal, cultul personalității acestui criminal de război este promovat în spațiul public chiar de către membrii ai UDMR care îl glorifică fără jenă Kratochvil.

Bustul lui Kratochvil era amplasat în centrul municipiului Târgu Secuiesc, condus de primarul UDMR Bokor Tibor, fără a avea avizele legale în vigoare, după cum reiese dintr-o adresă a Direcției Județene pentru Cultură Covasna. Astfel, potrivit DJC Covasna, bustul lui Kratochvil este amplasat în centrul municipiului Târgu Secuiesc, pe domeniul public, fără a avea avizele legale din partea Primăriei Târgu Secuiesc, condusă de UDMR-istul Bokor Tibor, încă din anul 2009 (detalii aici).

Sesizată cu privire la aceste aspecte, conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Covasna a deschis un dosar penal cu privire la săvârșirea infracțiunii de „executare fără autorizație de construire a lucrărilor” (detalii aici). În cauză a fost întocmit un dosar penal, 526/P/2019.

În acest dosar penal, deschis după ce subsemnatul am sesizat organele abilitate, procurorul a decis clasarea deoarece faptele s-au prescris.

Între timp, în iunie 2019, bustul lui Kratochvil a fost îndepărtat de pe soclul pe care era amplasat în centrul municipiului Târgu Secuiesc (detalii aici).

FOTO: Liderul UDMR Tamas Sandor, cu pălărie, la bustul lui Károly Kratochvil, 17 ianuarie 2019, facebook.com

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Tags: , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

8 Responses to EXCLUSIV. Amplasarea bustului lui Károly Kratochvil la Târgu Secuiesc, PENALĂ / Dosarul penal, clasat / Bustul a fost îndepărtat

 1. Fischer Angelica says:

  Dar Statuia lui Wass Albert intitulata ” A Szekey Vandor” a fost inlaturata?

 2. balint says:

  O singură întrebare: acest colonel a fost condamnat vreodată de o instanță judecătorească pentru crime de război?

 3. RARES CONSTANTIN GHIORGHIES says:

  Felicitări și toată stima!!!

 4. Constantin says:

  Felicitari domnule Tanasa ! Dar daca nu ati fi fost asa de vigilent, astia si-ar fi facut de cap cum vroiau.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. Amplasarea bustului lui Károly Kratochvil la Târgu Secuiesc, PENALĂ / Dosarul penal, clasat / Bustul a fost îndepărtat"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-amplasarea-bustului-lui-karoly-kratochvil-la-targu-secuiesc-penala-dosarul-penal-clasat-bustul-a-fost-indepartat/