EXCLUSIV. Primarul PCM din Gheorgheni și cinci consilieri locali m-au reclamat la CNCD pentru RASISM. Decizie surprinzătoare a CNCD/ DOCUMENT

February 28, 2020 •social •Views: 552

Decizie surprinzătoare a Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) în dosarul în care primarul PCM din Gheorgheni și cinci consilieri locali m-au reclamat pentru rasism împotriva comunității maghiare din România. CNCD a respins sesizarea și i-a obligat pe reclamanți să publice decizia CNCD într-un ziar de circulație națională.

Citește și EXCLUSIV. Primarul din Gheorgheni, OBLIGAT de instanță să îndepărteze inscripția Varoshaza de pe primărie

După ce în luna februarie 2019 primarul Nagy Zoltan, membru al Partidului Civic Maghiar (PCM), alături de alți aleși locali din județul Harghita, a depus o plângere penală împotriva mea (detalii aici), edilul din Gheorgheni, alături de cinci consilieri locali, a formulat o sesizare împotriva mea la CNCD.

În cuprinsul sesizării, semnată de primarul Nagy Zoltan, consilierii locali Elekes Istvan, Vadasz Szatmari Istvan, Suciu Gabor, Simon Katalin, Antal Szabolcs și Pal Levente, reclamanții m-au acuzat de rasism și propagandă naționalist-șovină împotriva comunității maghiare din România.

Semnatarii sesizării au invocat un articol publicat de mine, pe blogul meu, în data de 10 septembrie 2018, intitutal „EXCLUSIV. HALUCINANT. În Gheorgheni flutură steagul localității adoptat în 1941 după Dictatul de la Viena” în care semnalam public cum în România anului 2018 mai există încă simbolistică locală din vremea Ungariei lui Horthy Miklos.

Primarul Nagy Zoltan, un susținător înfocat al separatismului pe criterii etnice al așa-zisului ținut secuiesc, s-a arătat deranjat de articolul meu și m-a reclamat la CNCD în speranța că instituția controlată de UDMR-istul Csaba Asztalos Ferenc va emite o nouă decizie împotriva mea, scopul final fiind denigrarea mea și reducerea mea la tăcere.

Citește și EXCLUSIV. Sentință DEFINITIVĂ: primarul din Gheorgheni, OBLIGAT de instanță să îndepărteze steagul secuiesc de pe primărie

În mod surprinzător și complet inexplicabil, CNCD a emis Hotărârea nr. 76/29.01.2020 prin care constată faptul că articolul incriminat semnat de mine se înscrie în limitele libertății de exprimare. Mai mult, CNCD nu doar constată ca aberantă sesizarea celor șapte și constată că nu mă fac vinovat de nicio acuzație dar îi și obligă pe reclamanți să publice o copie a acestei hotărâri într-un ziar de circulație națională.

Pentru a pune în aplicarea solicitarea CNCD cuprinsă în textul hotărârii public mai jos în copie Hotărârea nr. 76/29.01.2020.

FOTO: captură video

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Tags: , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

11 Responses to EXCLUSIV. Primarul PCM din Gheorgheni și cinci consilieri locali m-au reclamat la CNCD pentru RASISM. Decizie surprinzătoare a CNCD/ DOCUMENT

 1. Adrix says:

  Oamenii aceștia traiesc în grota UDMR-ista. Acolo nu există dreptul la liberă exprimare. Se merge după ecoul și râgâiala liderului.
  Și nu mă miră faptul că sunt in stare să ne acuze pe noi românii de rasism.
  Un alt exemplu negativ ar fi acela al muncitorilor veniți în localitatea Ditrău.

  Îmi doresc din tot sufletul să scăpăm de parazitul ăsta numit UDMR.

  • Dan Tanasa says:

   Aici nu este vorba despre UDMR ci despre Partidul Civic Maghiar, adică extremiștii radicali.

   • Dan Fodor says:

    da, da extremisti propulsati de udmr

   • Iulian says:

    Regret, domnule Dan Tanasa, dar este vorba SI DESPRE UDMR! Cand ziceti ca UDMR si PCM controleaza consiliul local Gheorgheni, deja e vorba SI de uniunea NEDEMOCRATICA ungureasca! La fel si cand ziceti ca primarul …. membru PCM, partener al UDMR, ii aduceti in discutie si pe cei din uniunea ungureasca! In fond, nici nu gresiti, caci membrii acesteia au adoptat deja FATIS ungarismul ca ideologie politica! Iar un primar PCM, fara sprijinul uniunii unguresti s-ar fi gandit ceva mai mult inainte de a sfida legea si statul roman. Daca insa are sprijinul uniunii unguresti, atunci beneficiaza de impunitate in Harghita, ca si in Covasna, ca si in localitatile unde etnicii unguri sunt majoritari.

   • Napoca says:

    Trebuie observant ca maghiarizatii au pus mana pe institutii ale statului roman…si le folosesc dupa bunul plac dar impotriva poporului roman.
    Regret ca sunteti astfel hingherit, in loc sa va concentrati pe apararea drepturilor roamanilor.

 2. Dan Fodor says:

  Asta insemnand faptul ca acum daca eu adaug un comentariu pozitiv la acest articol am sa ma trezesc si eu cu o reclamatie la CNCD? Banuiesc ca citesc si comentariile. Dane vezi ca o sa trimita si la consiliul european :)) Draghe europule Dan Tanase nu sufera la noi comuntatile maghiaros. Noi rughem la voi opriti pe Dan Tanasa, hat el nu stie che Gheorgheni e la tinutul seecuiesc :)) Hai liberare!

  • Cormio says:

   TINUT SECUIESC …. FARA SECUI? MARE COMEDIE , NICI LUI NENEA IANCU …CARAGIALE NU IA DAT PRIN CAP O ASTFEL DE POZNA( pretenarulul secui sadea stie ce autor secui a spus “de la pasatul unguresc ni s-au fript buzele, si multe greutati de la unguri ni se trag”)

 3. Constantin says:

  Ha ha ha ! Iar au luat un gol.

 4. emil says:

  Habar nu au, ce înseamnă rasism? Nu cred, știu foarte bine o și practică, chiar în instituțiile Statului Român pe plan local.

 5. Balau Catalin says:

  Au fost umiliti cu propriile arme..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. Primarul PCM din Gheorgheni și cinci consilieri locali m-au reclamat la CNCD pentru RASISM. Decizie surprinzătoare a CNCD/ DOCUMENT"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-primarul-pcm-din-gheorgheni-si-cinci-consilieri-locali-m-au-reclamat-la-cncd-pentru-rasism-decizie-surprinzatoare-a-cncd-document/