EXCLUSIV. UDMR va încasa în 2021 peste 35 de milioane de lei de la Guvernul României, cu peste 6 milioane mai mult decât în 2019

July 18, 2021 •UDMR •Views: 135

Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR), condusă de președintele Kelemen Hunor, va încasa anul acesta peste 7,2 milioane de euro direct de la Guvernul României. Sumele încasate în fiecare an de UDMR de la Guvernul României cresc în mod halucinant fără nicio justificare.

Citește și EXCLUSIV. Sentință CAB: primarul UDMR din Târgu Secuiesc a discriminat români pe criterii etnice

Dacă în 2004 UDMR încasa direct din bugetul Guvernului României 5 milioane de lei, în 2015 UDMR a încasat peste 22,2 milioane de lei (peste 4,9 milioane de euro, detalii aici).

Guvernul Dacian Cioloș a răsplătit și el cu generiozitate radicalizarea liderilor UDMR, alocând formațiunii maghiare în 2016 peste 22,8 milioane de lei din bugetul Guvernului României.

Coaliția PSD-ALDE, condusă de Liviu Dragnea și Călin Popescu-Tăriceanu, nu s-a lăsat mai prejos și a răsplătit declarațiile insultătoare ale liderului UDMR Kelemen Hunor la adresa Centenarului Marii Unirii (detalii aici) cu zeci de milioane de lei. Dacă inițial în 2017 era vorba doar de peste 23,7 milioane de lei, acum aflăm că de fapt UDMR a încasat în 2017 aproape 25 de milioane de lei.

Pentru Centenarul Marii Uniri coaliția PSD-ALDE a alocat UDMR peste 26 de milioane de lei direct de la Guvernul României.

Deși numărul etnicilor maghiari din România nu a crescut, Guvernul României a virat în 2019 în conturile UDMR peste 29 de milioane de lei, atingând astfel un nou record (detalii aici).

În 2021, cu sprijinul PNL și USR, UDMR va încasa peste 35 de milioane de lei, conform H.G. nr. 406/2021.

De menționat că UDMR nu a prezentat niciodată vreun raport cu privire la cheltuirea acestor sume uriașe de bani din fonduri publice iar Guvernul României nu a justificat niciodată modul în care alocă aceste sume de bani către UDMR.

FOTO: președintele UDMR, Kelemen Hunor, Mediafax/Gândul

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Tags: , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

2 Responses to EXCLUSIV. UDMR va încasa în 2021 peste 35 de milioane de lei de la Guvernul României, cu peste 6 milioane mai mult decât în 2019

  1. FORD says:

    Este partid sau nu este ? To be or not to be ? Sau ce e pana la urma?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. UDMR va încasa în 2021 peste 35 de milioane de lei de la Guvernul României, cu peste 6 milioane mai mult decât în 2019"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-udmr-va-incasa-in-2021-peste-35-de-milioane-de-lei-de-la-guvernul-romaniei-cu-peste-6-milioane-mai-mult-decat-in-2019/