EXCLUSIV. Germania, 4000 de euro AMENDĂ pentru gesturi obscene. În România, o bătaie pe umăr

October 12, 2015 •lege •Views: 3146

Gestul obscen al ”degetului mijlociu” arătat în trafic te poate costa chiar și 4000 de euro amendă. În Germania. În România, același gest obscen manifestat la adresa unui simbol național nu te costă absolut nimic.

Parlamentari PSD şi UNPR au propus, într-un proiect de modificare a Codului Penal, reintroducerea pedepselor cu închisoare de la 1 an la 3 ani pentru cei care batjocoresc însemnele naţionale, transmite Antena 3. De asemenea, acest proiect se referă inclusiv la omiterea arborării drapelului României.

Inițiativa parlamentarilor vine după ce, așa cum am semnalat în exclusivitate încă din luna noiembrie 2014, în România nu există vreo prevedere legală care să pedepsescă batjocorirea simbolurilor naționale. Infracțiunea ofensei adusă însemnelor a fost scoasă din Codul Penal, intrat în vigoare la 1 februarie 2014, cu largul concurs al întregii clase politice, inclusiv a PSD și UNPR.

Spre exemplu, același gest obscen al ”degetului mijlociu” arătat de un etnic maghiar la adresa unui simbol național, imnul de stat, pe un stadion din Sfântu Gheorghe, nu l-a costat absolut nimic (detalii și documente aici).

Batjocorirea și disprețuirea în public a unui simbol național nu te costă absolut nimic în acest moment în România. Acesta este și motivul pentru care, spre exemplu, primarul UDMR din Sfântu Gheorghe a împiedicat arborarea drapelului României pe turla primăriei în 8 septembrie a.c. (asta după ce în 2011 același personaj a fost amendat penal pentru ofensă adusă însemnelor după ce a ordonat înlăturarea drapelului național de pe fațada unei clădiri publice). Arborarea drapelului Ungariei, alături de drapelul României sau fără drapelul României, arborarea steagului secuiesc pe clădiri publice, refuzul primarilor UDMR de a purta eșarfa tricoloră, refuzul primarilor UDMR de a participa la Ziua Națională, Ziun Imnului sau Ziua Drapelului, reprezintă doar câteva modalități prin care membrii UDMR manifestă dispreț la adresa simbolurilor naționale, fapte care nu sunt pedepsite în niciun fel în acest moment (cu excepția refuzului purtării eșarfei tricolore).

Dacă pentru un gest obscen arătat în trafic, un cetățean riscă o amendă de până la 4000 de euro, sau chiar închisoare, după cum relatează publicația Focus Magazin din Germania (articolul aici), ne putem doar imagina ce pedepse există pentru defăimarea și batjocorirea simbolurilor naționale din această țară.

FOTO: acest gest obscen te poate costa până la 4000 de euro în Germania, focus.de

Tags: , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. Germania, 4000 de euro AMENDĂ pentru gesturi obscene. În România, o bătaie pe umăr"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-germania-4000-de-euro-amenda-pentru-gesturi-obscene-in-romania-o-bataie-pe-umar/