INCOMPETENȚI. CJ Harghita amendat cu 11.760 lei pentru necurăţarea drumurilor de zăpadă

December 11, 2012 •Consiliul Judetean Harghita •Views: 1639

UDMR-istul Borboly Csaba, președintele CJ Harghita

Poliţia Rutieră Harghita a aplicat, vineri, Consiliului Judeţean alte şapte amenzi pe motiv că nu s-a îngrijit ca drumurile să fie curăţate de zăpadă.
Şeful Poliţiei Rutiere Harghita, comisarul Nicolae Nica, a declarat că şase dintre amenzi s-au aplicat pentru drumuri din zona Odorhei, unde nu s-a intervenit pentru deszăpezire şi a şaptea pentru DJ 174 A, de la Bilbor. Amenzile aplicate sunt de 1.470 lei fiecare.
În replică, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Birtalan Jozsef, susţine că nu are cunoştinţă despre aceste amenzi şi că se fac eforturi mari pentru ca drumurile să fie practicabile.
,,Vom vedea despre care drum este vorba, care drum consideră dânşii că nu a fost curăţat. Dar noi facem eforturi şi dacă nu este îndeajuns, facem eforturi şi mai multe”, a afirmat Birtalan Jozsef la finalul videoconferinţei cu prefecţii, susţinută de la Miercurea-Ciuc de ministrul Administraţiei şi Internelor, Mircea Duşa.
Consiliul Judeţean Harghita a avertizat, încă din luna octombrie, că nu dispune de fonduri suficiente pentru deszăpezire şi că firmele de profil nu se prezintă la licitaţiile pentru contractarea lucrărilor.
Preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, susţine că motivele pentru care firmele nu sunt interesate de contractele de deszăpezire sunt legate, pe de o parte, de faptul că acestea practică preţuri nereale şi că în anii trecuţi au dat dovadă de concurenţă neloială, iar pe de altă parte sunt descurajate de verificările riguroase la care sunt supuse. Potrivit sursei citate, Consiliul Judeţean Harghita a solicitat să se monteze pe fiecare utilaj de deszăpezire câte un GPS pentru a putea urmări, prin satelit, dacă acestea îşi fac treaba cum se cuvine sau dacă firmele solicită decontarea unor lucrări nerealizate.

Sursa: Informația Harghitei

Nota mea: la începtul lunii decembrie CJ Harghita mai fusese amendat cu 1470 de lei pentru același motiv.Tags: , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

4 Responses to INCOMPETENȚI. CJ Harghita amendat cu 11.760 lei pentru necurăţarea drumurilor de zăpadă

  1. cineva says:

    de-asta nu mai poate el, ca nu da din buzunarul lui!

  2. Vasi says:

    Atunci si politia comunitara din Sfantu Gheorghe ar trebui amendata,ieri 11.12.2012 treptele sediului lor era plin de gheata iar curtea si aleea plina de zapada cu gheata.Pe astia cine ii amendeaza ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "INCOMPETENȚI. CJ Harghita amendat cu 11.760 lei pentru necurăţarea drumurilor de zăpadă"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/incompetenti-cj-harghita-amendat-cu-11-760-lei-pentru-necuratarea-drumurilor-de-zapada/